9 неща, които може да забравим по време на есенното си почистване

С края на лятото има едно нещо, за което сме сигурни, че ще дойде. Това е времето за есенно почистване. За организираните дами, за които то е удоволствие, няма да се притесняваме, но за всички, които този период от годината е силно болезнен, сме подготвили няколко съвета и морална подкрепа от целия екип на Medix.

Като за начало можете да използвате програмата, която сте си направили за пролетното почистване, и да разделите почистването по дни от седмицата. Така ще можете по-лесно да разпределите задачите и да вмъкнете и така нужното време за почивка.

Ето и какво друго да имате предвид, когато се захванете с тази задача:
1. Не забравяйте да отделите време на контактите, ключовете и дръжките на вратите вкъщи. Това са предметите в нашия дом, които докосваме най-много. Статистиката показва, че само 5% от хората в света си мият ръцете правилно. Затова за тези места силно препоръчваме да се използва дезинфектант, за да сте сигурни, че сте свършили работата както трябва.

2. Щом чистите прозорците е добре да не забравяте и щорите към тях. Най-малко всичката прах и мръсотия, която се е насъбрала по тях, би могла да се прехвърли върху току-що измитите прозорци и тогава целият ви труд ще отиде на вятъра. Препаратът, който ние препоръчваме за тази задача, е Medix Expert Ultra Universal.

3. Може и да прозвучи странно, но е хубаво веднъж на месец да се почистват пералнята и миялната машина. Частици от храна, влакна от дрехите, дори засъхнал препарат могат да останат вътре. Как правилно да се погрижите за уредите си, можете да научите тук.

4. Поставките за четки за зъби са в постоянен контакт с вода. Освен естествената възможност да се натрупат вредни микроби, поради този факт, има шанс и те да хванат мухъл. Затова е хубаво да се погрижите за тяхното често почистване и дезинфекциране.

5. Може и да изглежда по-лесно направо да си купите нова завеса за банята, отколкото да я почистите, но тази представа е заблуждаваща. Ако завесата ви е от плат, следващият път, в който перете кърпите за банята си, може просто да я добавите към тях в пералнята. За найлоновите можем да ви препоръчаме да ги дезинфекцирате с Medix Razor Bathroom и после да ги измиете добре със студена вода.

6. Дистанционните или зарядните за електрониката сякаш никога не са влизали в списъка ни с предмети за почистване. Поправете ни, ако грешим! Ако се замислите, често ни се случва да сменяме канала на телевизията, докато се храним, а зарядните ни често се намират на земята, което не говори за 100% чистота. Тъй като дезинфекцията би била по-трудна в този случай, препоръчваме да се почистват много внимателно!

7. Нека не си причиняваме неудобството и да се червим пред приятели и познати, които идват на гости. Снимките, които сме поставили, така че да се виждат, в хола или кухнята, неизменно биха привлекли вниманието им, а никак не би било приятно да се опитват да разпознаят човека на снимката под 1 слой прах. За тях може да се използва Medix Glass.

8. Дамските чанти, дори чантите, които използваме за пътуване, са друго нещо, което рядко се сещаме да почистим. Предвид постоянната употреба на едните и пътят, който изминават другите, сме наясно колко лесно могат да се замърсят. За тях можете да използвате Medix Expert Carpets.

9. Почистващите уреди са последната спирка, преди да се отдадем на заслужена почивка. След почистване е добре да дезинфекцираме всичко, което сме използвали по време на целия процес. Така ще спрем разпространяването на лошите бактерии и мръсотията, която сме отстранили с тях.

В заключение бихме искали да добавим още няколко точки за най-ентусиазираните за есенното почистване:
Възползвайте се от организацията, която сте създали по време на този процес, и се опитайте да си създадете няколко допълнителни навика, които биха били от голяма помощ в седмичните и месечните ви почиствания. Ето от къде можете да откраднете мъдрост.

Не забравяйте да отделите време и на дрехите в гардероба си и да го освободите от всичко, което сте носили през последния есенно-зимен сезон. Още помощ можете да намерите тук.