Как цветовете, които носим, влияят на настроението ни?

Нашето възприятие за различните цветове се формира с годините – влияем се от мнението на другите хора за тях или от обичаите, присъщи за нас. То се отразява и на начина, по който избираме нашите дрехи. На всеки се е случвало да си хареса конкретен модел блуза или риза, но цветът да не е това, което търси, и съответно да се откаже от покупката.

Защо обаче правилният цвят е толкова важен за нас? Когато го търсим, не се замисляме толкова много за историите, с които го свързваме, колкото с емоцията, която ни носи, когато го облечем. Ето и каква би била тя в зависимост от това какъв сме си избрали.

  1. Червено

Носенето на червено изисква смелост. Защо ли? Защото привлича вниманието. Ако не сте готови да бъдете забелязани повече от нормалното, препоръчваме да не залагате на червения цвят за деня.

За тези, които са се събудили с увереността, че днес е техният ден, този цвят е точно това, от което имат нужда, за да “завършат” себе си. Ако добавите и приятен аромат към комбинацията бъдете сигурни, че ще предизвиката емоция и в хората около вас. Нашето предложение е Medix Alvina Elegance. 😉

  1. Жълто

Когато кажем “жълто” се сещаме за големи слънчогледи, красиви и ароматни хризантеми, топли слънчеви лъчи. Жълтият цвят носи усещане за свобода и свежест едновременно. Затова е подходящ избор, както за по-топлите месеци, в които се чувстваме леки и необременени, така за по-студените, когато понякога имаме нужда от нещо малко, което да приповдигне значително настроението ни. 🙂 А ако прибавим и приятен парфюм с аромат на цветя, бихме могли да се почувстваме волни като пеперуди!

  1. Синьо

Синьото е цветът, на който трябва да заложим, когато имаме нужда да се почувстваме в зоната си на комфорт. Освен че има успокоителен ефект върху хората, носенето на този любим цвят би могло да ни даде тази сигурност, от която се нуждаем. Едновременно ни вдъхновява, напомняйки ни на синия безкраен простор и усмирява с прямотата си. Довършителните щрихи можете да оставите на ароматния Medix Alvina Аttraction и топлотата, която носят нотките от пачули и кедър.

  1. Зелено

Зеленото е още един цвят, който може да бъде успокояващ и вълнуващ наведнъж. Подобно на жълтия цвят и зеленият е много ‘жив”. Той е символ на късметa, на природата, на новото начало. Зеленото е страхотен цвят за моментите, в които сте готови да експериментирате с нещо ново или да се впуснете в непознати води.

  1. Черно

Черното е цвят, който отива на всички. Освен че говори за елегантност, този цвят излъчва сила и решимост, заради строгостта си. Друга причина, поради която е силно предпочитан, е неговата сила, която ни кара да изглеждаме по-фини в черни панталони. Това няма как да не ни повдигне самочувствието! А за да увеличим въздействието на черния цвят, можем да се доверим на нежния парфюмен коктейл Medix Alvina Magnetic, в който преливат нотки на нежни цветя, екзотични плодове и чувствена амбра.

  1. Оранжево

Това е цветът, който съчетава слънчевото излъчване на жълто и дълбочината на червеното. Оранжевото се смята за силно стимулиращ и вдъхновяващ цвят. Той бива свързан и с красивите залези, както и с освежаващия аромат на портокалите и мандарините. Можете да разчитате на него в дни, в които нещо мъничко не ви достига да сте най-добрата версия на себе си, защото той носи със себе си усещането за щастие.

  1. Виолетово

Виолетовото е цветът на 2018 год., затова вярваме, че той се свързва с изключително много емоции поради голямата му популярност. Той ни дава усещането за уникалност, което всеки такъв тренд носи със себе си, но и увереността в нас самите, поради своята различност. Можете да го допълните с аромата на Medix Alvina Exclusive, за да покажете истинския си характер на всички – една цяла вселена от преплитащи се емоции. 🙂