Какво представлява цветът на годината?

Цветът на годината или т.нар. пантон на годината се гласува от експертите от Pantone Color Institute (който специализира в консултация и предвиждане на трендовете за цветове на глобално ниво). След подробни обсъждания и анализи на сфери като дизайна, изкуството, филмовата индустрия, кулинарията и др. тази година те избраха ултравиолетовото. Цвят, който вече виждаме навсякъде около нас и който носи специално послание.  

Наситена и изпълнена с емоции, дълбочината на ултравиолетовото символизира устрема към експеримента, подтика на хората да оставят следа на света и да прокарат своите собствени граници чрез творчество.

Очарованието на хората от ултравиолевото расте с всеки изминал ден. Дизайнерите и творците осъзнават възможността, която той им предоставя – да предадат значими за останалите послания, които да ги вдъхновяват и окуражават. Затова на пазара можеш да  намериш почти всичко в ултравиолетово.

А как можеш да носиш този провокативен цвят? Най-лесният начин е да го използваш като акцент – ултравиолетови чорапи, чанта или някакъв тип аксесоар са идеални за начало. A aко искаш да ти е по-лесно и да си по-бърза в избора си на облекло, ти предлагаме да пробваш една нашумяла напоследък тенденция за минималистичен гардероб, като хубавото е, че можеш да го завъртиш около новия си любим цвят.

Ако обичаш да експериментираш обаче, ултравиолетовото е цветът, който ще ти помогне да изпъкнеш. Най-смелите могат да го комбинират с червено или зелено за допълнителен ефект.

За най-големите фенове на цвета – скоро ще представим и нов продукт, който да се грижи за цветните дрехи и да ги радва с аромат. Той ще отразява философията на ултравиолетовото и ще си отива на всяка твоя дреха или настроение. Можеш ли да познаеш кой е този продукт?