5 въпроса за дезинфекцията, които винаги сте си задавали

1. Защо е важно да дезинфекцираме?

Бактериите и микробите са навсякъде. Най-важното за отличната хигиена в дома е да се предпазваме от тези, които причиняват болести и инфекции. Бактериите могат да влязат вкъщи, донесени от нас самите или от нашите домашни любимци. Дали те ще се разпространят зависи изцяло от нас. Затова е важно да не забравяме да си мием редовно ръцете, да почистим добре след готвене и да използваме подходящи препарати и чисти кърпи.

2. Защо само биоцидните препарати могат да ни помогнат?

Както вече сме си говорили биоцидните препарати са създадени с цел да премахнат или предотвратят действието на вредните за човешкия организъм бактерии. Обикновените почистващи препарати могат да отстраняват само замърсявания. И въпреки че някаква част от микробите биха били премахнати с тях, това няма да е достатъчно, за да се гарантира здравето на семейството. Всеки биоциден препарат бива подложен на анализ след създаването му, за да се докаже дали покрива изискванията по редица критерии и едва след това Министерството на Здравеопазването издава разрешение за пускането му на пазара.

3. През какво време е здравословният минимум да дезинфекцираме дома си?

Този въпрос няма еднозначен отговор. Ежеседмичното почистване е препоръчително за всеки дом, но винаги е добре да сме по-предпазливи по време на грипните и вирусните епидемии. Това значи, че е важно да дезинфекцираме повърхностите в дома си по-често – плотове в кухнята, банята, масите. Защо ли? Защото най-малкото кихане или кашляне може да разпространи микробите и да зарази останалите у дома.

4. Пет места в нашия дом, които не трябва да пропускаме, когато дезинфекцираме

Започваме с кухнята и всичко в нея, което има директен достъп до нас чрез храната, която консумираме – плотове в кухнята, хладилникът ни. Замисли се кога за последен път си дезинфекцирала дъската си за рязане?
Кошчето за боклук е нещо, за което се сещаме винаги, но дали дезинфекцираме около него?
Дръжките на ВСИЧКИ врати у дома. Статистиката показва, че само 5% от хората в цял свят си мият ръцете правилно. Сега може би ни разбираш защо акцентираме толкова много на нещо толкова дребно като дръжките за врати.
Подът в коридора, където оставяме обувките си.
Банята, тоалетната чиния, мивката, душ кабината.

5. Дезинфекция без мирис на хлор

Тук много хора биха казали, че това не е възможно, но ние се постарахме да ги оборим. Работихме усърдно, за да не оставим дезинфекцията скучно „стерилно“ упражнение. Серията Medix Razor е със завладяващо свежи аромати:
– серията универсални гелове Razor Antibacterial Gel е с 3 свежи аромата – на океан, праскова и лавандула; –
– спреят за баня Razor Bathroom е със свежо ухание;
– Razor Force Multi Surface за кухня оставя цитрусова свежест;
– а течният препарат Razor Universal – завладява сетивата със свеж морски аромат.

Последни съвети от нас. 😉

  1. Периодично препоръчваме да дезинфекцираме дъските, на които режем продуктите за вкусните ни ястия, но да не забравяме да ги изплакваме добре след това.
  2. След почистване на повърхностите е добре да дезинфекцираме и кърпите и парцалите, които сме използвали. По този начин ще спрем разпространяване на лошите бактерии, които сме отстранили с тях. Ключово е да ги изперем на високи градуси!
  3. За семействата с малки деца е важно да знаят, че Razor продуктите са ефективни и силни. Затова съветваме да се държат далеч деца, например във високи шкафове, до които малките любопитковци нямат достъп. 😉