Medix Razor: Какво трябва да знаеш за дезинфекцията на дома си

Какво всъщност е чистенето, замисляла ли си се? Представено на разговорен език e отстраняването на замърсяване от повърхностите и помещенията в дома ти, използвайки специално предназначен за целта препарат. Правиш го след всяко готвене, набързо преди да дойдат гости вкъщи или планирано – за няколко часа в почивен ден от седмицата.

А какво е тогава дезинфекцията? Със сигурност не е същото като почистването и можем да те убедим в това. Дезинфекцирането на един дом е задължителен процес, за да подсигуриш здравето на своето семейство. Как и какво е най-важното, което трябва да знаеш, докато го правиш, научи сега!

Кои продукти са дезинфекциращи?

Обикновените почистващи препарати са създадени да отстраняват замърсявания. И въпреки че някаква част от микробите биха били премахнати по този начин, това няма да е достатъчно, за да гарантираш здравето на семейството си. Затова е важно да се довериш на биоцидни продукти с бактерицидно и фунгицидно действие, които унижощават микробите.

Какво е биоцид?

За да направим нещата още по-ясни, ще обясним какво всъщност е биоцид. Това е вид смес с активни вещества, която има за цел да премахне или предотврати действието на вредните за човешкия организъм бактерии.

Кои са най-често срещаните бактерии, до какво водят?

Най-често срещаните бактерии, от които трябва да се пазим са Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Enterococcus hirae, Candida Albiсans. Рядкото дезинфекциране или липсата на такова в къщата може да се отрази на здравето ти и това на твоето семейство. Затова силно препоръчваме в периоди на гриповете и вирусите да отделяш повече време на тази дейност.

Какво още трябва да знам?

  1. Когато купуваш дезинфекциращ препарат е важно да проследиш дали на етикета му е посочено, че е преминал успешни тестове и одобрен за масово използване. Това, което търсиш е номер на разрешителното, издадено от Министерство на Здравеопазването.
  2. Винаги чети етикета с препоръките за безопасност и начин на употреба! Освен мерките, които трябва да вземеш предвид, когато ползваш продукта, там е посочено и как да действаш в случай на евентуална неправилна употреба. Не на последно място трябва да се запознаеш с начина на съхранение, за да осигуриш общата безопасност на всички и най-вече на малчуганите, чиито любопитни очи и ръце стигат навсякъде.
  3. Имай предвид, че всеки биоциден продукт е с различно експозиционно време. Трябва да знаеш колко време ще му отнеме да подейства, преди да го отмиеш, за да си сигурна в ефекта му. Затова силно съветваме да обръщаш голямо внимание на това. Можеш да го откриеш на задния етикет на всеки продукт Medix Razor.

Отговори ли си на въпроса какво е дезинфекцията? Добре. Значи остава да ти препоръчаме верен помощник в тази важна задача. Medix Razor са биоцидни препарати  с дезинфекциращо действие, които унищожават 99,9% от всички познати микроби, вкл. Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Enterococcus hirae, Candida albicans и др. Изключително ефективен за почистване и дезинфекция на силно замърсени повърхности, а и оставят свеж аромат след себе си. Увери се сама!