Medix Razor съветва: Kак да се справим с почистването на подовете вкъщи

Цялостното почистване на дома винаги отнема много време, особено когато планирате да почиствате стая по стая. По-добрият план е да разпишете всички задачи, които имате да свършите, и да преминавате от помещение към помещение. Така ще поддържате темпо, а списъкът ще ви напомня за следващата задача.

Препоръчваме да чистите, когато има естествена светлина, която да ви позволи да виждате всичкия прах и замърсяване, за да не се окаже, че усилията ви са били напразни. Сигурни сме, че ако навън времето е хубаво и ви подканва да излезете, ще бъдете по-експедитивни и няма да ви позволи да изгубите ритъм.

Когато говорим за почистване на подовете вкъщи, трябва да знаем какъв вид са, за да се грижим за тях, по правилен начин. Важно е да разчитаме на качествени препарати, които няма да ги повредят, и ще осигуряват чистотата и дезинфекцията, от които се нуждаем.

Какво да използваме?

При почистване, съветваме да използвате навлажнен парцал или моп, а не такъв, от който тече вода, защото може да останат петна по пода при изсъхване. Препоръчваме да не разчитате само на вода, защото с нея можете само да замажете замърсяванията. Алтернативни препарати, изработени вкъщи, биха могли да повредят повърхността, затова силно съветваме да обсъдите въпроса още при закупуване и поставяне на пода в къщата ви. Сигурен избор е препарат за почистване, ефективен при дезинфекция на силно замърсени повърхности, а също и при ежедневна употреба. Razor Fresh Wave Universal ще ви свърши страхотна работа, а и оставя свеж аромат, който да напомня за свежите морски дни.

Какъв е методът на почистване?

При почистването и най-малкият детайл ни помага да спестим време и в същото време да сме високо ефективни. Когато става въпрос за чистенето на подовете, има конкретен начин на движение на парцала, с който да обхващаме цялото пространство, без да преминаваме отново през почистеното със замърсен моп. Избираме така посоката, че широчината да не е прекалено голяма и да ни обърква коя от частите вече сме минали с препарат. След като изчистим всичко, е препоръчително да изчакаме 10-15 минути да изсъхне, за да не направим стъпки или повторни петна.  

Защо е важно?

Добре познат факт е, че прахът и мръсотията се задържат върху твърдите повърхности, но, при движение на човек или на въздуха, те отново попадат в него. Затова въпросът с дезинфекцията е изключително важен. Средно такива повърхности събират около 764 бактерии на квадратен метър, така че не забравяйте да го почиствате редовно. И докато част от тях помагат на вас и вашето семейство да заздравите имунитета си, има 1%, които биха ви разболели. Поддържането на дезинфекцирана среда ще подсигури вашето здраве и това на тези, които обичате.

Довършителни дейности

Желателно е да не се използват масла, восъци или спрейове за мебели. От маслото остават следи, а препаратите за мека мебел правят повърхността хлъзгава, сякаш сте на ледена пързалка. Восъкът отнема време да бъде разнесен, но след това затруднява следващи пребоядисвания или лакирания на подовете. Ако държим на изключителен блясък, бихме могли да минем отново подът този път само с леко навлажнена кърпа, за да се отстранят и малкото петна, които биха могли да останат при изсъхването на водата.