Как ароматите променят начина, по който хората ни приемат?

Спомняш ли си аромата на лятото? Той може да бъде както този на мокър горещ асфалт след лятна буря, така и на прясно окосена трева или пък незабравимия мирис на море? Сигурни сме, че четейки това, направо успя да помиришеш любими свои летни моменти. Това се дължи на факта, че човешкият мозък помни аромати много по-дълго време отколкото си спомня образи например. Вече сме ти споделяли много интересни факти за парфюмите, в предишни статии. Но знаеш ли как да използваш силата на ароматите в своя полза?

Ароматът и емоциите ни 

Изследване показва, че около 75% от емоциите ни през деня всъщност са предизвикани от аромати. Ако се съмняваш в това се замисли за мириса на кафе, с който се събуждаш например. Именно ароматите  влияят на емоциите, а съответно и на възприятията ни. Именно затова добре подбраните аромати биха могли да ни помогнат дори да създадем по-добро първо впечатление. Със сигурност знаеш колко важно е първото впечатление. Обикновено то зависи от поведението ни, но най-напред човек ни преценява по образа и разбира се, аромата, който носим. 

Аромат за среща 

Чувала ли си, че някои аромати могат да привлекат мъжкото внимание към теб? Според някои изследвания сред съставките, които ни помагат да привлечем вниманието на срещуположния пол  са: жасмин, иланг иланг, ванилия и джинджифил, амбра и др. Всъщност има няколко основни правила, които да следваш, когато говорим  за най-добрите аромати за вечерна среща, а именно:

  • да е елегантен – твърде силните такива могат да отблъснат; 
  • да бъде омайващ – излизайки на среща се предполага, че партньорът ти ще стои близо с теб и именно това са моментите, в които ще го омаеш с нежни сладки нотки ;
  • да бъде уникален – избери аромати, които имат изненада в съставките си, такива които се отличават, тъй като така ще изпъкнеш от всички други дами около вас.

Когато избираме правилния аромат за конкретен повод, може да си послужиш  пирамидата, която преди време ти представихме. В нея ще откриеш три типа ароматни нотки, които изграждат крайното ухание – базови, средни и връхни. От особена важност са базовите нотки, тъй като те остават за най-дълго и се запечатват в съзнанието на хората около нас. Именно за поводите, когато искаш всяко твое движение да е зашеметяващо за половинката ти, ти препоръчваме Alvina Deluxe Perfume Harmony, в чиито базови нотки ще откриеш ванилия и пачули, които в комбинация се превръщат бързо в истински омайващо ухание. 

Аромат за интервю и работа

Флоралните аромати, както и плодовите нотки са изключително подходящи, когато говорим за професионална среда. В случаите на интервю за работа не бива да забравяме първото впечатление. Именно затова е нужно парфюмът ни да бъде отличителен. Естествено, професионалната среда не е правилната за силни и тежки дървесни аромати например. Но пък нежните и леки такива са винаги добър вариант. 

Доказано е, че аромати като лавандула и ванилия подобряват настроението на човек. Ето защо именно тези аромати могат да бъдат ключов фактор в начина, по който те възприемат колегите и клиентите ти. Не бива да забравяме, че е нужно и самите ни дрехи да са с правилния аромат. Именно затова ти препоръчваме омекотителя Alvina Deluxe Perfume Euphoria, в чиито връхни нотки се усеща лавандулата, а останалите есенции отново преобладават в плодовите и флорални аромати. 

Аромат за летни емоции

Лятото е тук и не бива да забравяме да го приветстваме и с уханието, което носим със себе си. От забавните брънч неделни дни с приятелки до градските вечерни приключения – всеки повод очаква различен аромат. Но лятото обединява всички тях като “свежи”. Ако през зимата си залагала на тежки и строги аромати, то лятото е времето да покажеш своята забавна страна с нежни и хармонични ухания. Есенциите, които придават това усещане, са например такива от жасмин, лотус, ванилия, зелена ябълка. Повечето от тях ще откриеш в Alvina Deluxe Perfume Aura. 

Избра ли своя аромат за това лято и за емоциите, които ти предстоят? Сигурни сме, че ще ти помогне да запомниш прекрасни моменти за по-дълго време! Не забравяй да се насладиш и на останалите ни интересни статии в блога!