5 неща, които задължително да вземеш за своето къмпинг приключение

Случвало ли ти се е да искаш да се откъснеш от града, да си представяш как си на някоя зелена поляна, на която липсва стресът, напрежението и дългият списък със задачи? Именно това усещане за безтегловност притегля хората към къмпинг приключенията. Да си далеч от света с най-близките си и в хармония с природата – това може да се случи както на планина, така и на морето, до някое красиво езеро или на тази зелена поляна, за която мечтаеш. 

Но къмпингуването има своите особености и предизвикателства. Затова днес ще ти споделим кои са 5-те неща, които винаги трябва да имаш със себе си по време на тези приключения. 

1. Спален чувал и надуваемо легло

Не е един случаят, в който на някого му се е налагало да спи на земята или да му е студено през нощта, защото не се е подготвил с надуваемо легло и дебел спален чувал. За да ти е още по-комфортно, ти препоръчваме да си приготвиш и удобна възглавница, с която сънят ти да е по-пълноценен. Но освен тези няколко почти на 100% задължителни компонента от багажа ти, е хубаво да се подготвиш и с плътен брезент, който да сложиш под палатката си, за да предпазиш дъното ѝ от нараняване. 

2. Сгъваеми столове и масички

Едва ли има някой, който поне веднъж да не е ходил на пикник. Броим дори и случаите, в които непринудено разпъваме одеяло в парка и хапваме сандвичи. Ако и ти си ходил на пикник, то със сигурност си се сблъсквал с лекото неудобство на това да хапваш седнал на земята или липсата на място, където да се облегнеш. Когато отиваш на къмпинг можеш да елиминираш този дискомфорт, като си вземеш и сгъваеми столчета и масички. Така и къмпинг обядът, и вечерята изведнъж стават далеч по-удобни и приятни! 

3. Прибори за хапване 

Вкусът на скарата е далеч по-добър, когато е в планината, нали? Не само месото, а и зеленчуците получават онзи опушен аромат, който те кара да се наслаждаваш на всяка следващата хапка. Приготви си удобен комплект с прибори, за да ти е спокойно и лесно похапването. Избягвай пластмасовите такива, тъй като всеки от нас е чувал онзи пукащ звук на счупено ножче, докато реже хапването си. Препоръчителни са дървените или металните прибори, които са леки за пренасяне и много удобни за употреба. Не забравяй да вземеш и термос, който ще задържи както топлите, така и студени напитки в желаната температура за по-дълго време. 

4. Принадлежности за приготвяне на храна

Доста заговорихме за хапване по време на къмпингуване. Но приготвянето на храната може също да се окаже голямо предизвикателство, когато преди това не си помислил за правилните съдове и инструменти за това. Ето кои са най-важните принадлежности, с които да се подготвиш за своето къмпинг приключение:

 • барбекю с прибори / грил / газов котлон
 • кибрит или запалка
 • дървени въглища
 • отварачка
 • хладилна чанта
 • лед или охладителни пакети
 • многофункционален нож
 • дъска за рязане
 • съдове за храна

Но дори когато сме в природата, хигиената винаги остава на първо място. Ето защо не бива да забравяш своя Антибактериален гел за ръце Medix, който унищожава 99% от бактериите и вирусите*, като ти позволява да се насладиш на хапването, без да се притесняваш!

5. Забавни игри

Без значение дали си с деца или не, със сигурност прекараното време на поляната в планината или до плажа ще е далеч по-забавно, ако имаш няколко игри, които да мотивират компанията да стане и да се раздвижи. И разбира се, да се посмеете заедно. А ето кои са игрите, с които гарантираме, че ще има много усмивки по време на своето къмпинг приключение: 

 • Волейболна топка
 • Футболна топка
 • Федербал
 • Лък и мишена
 • Настолни игри
 • Пистолетчета с водна струя 
 • Въже за скачане
 • Табла 
 • Тесте с карти 

Сигурни сме, че дори да пропуснеш някое от нещата, които описахме, пак ще си прекараш прекрасно сред природата. Но пък ще ти е много по-лесно, удобно и забавно, ако ни послушаш. 😉 Разгледай блога ни за още много интересни съвети и хитринки. 

*Биоцид с бактерицидно и частично вирусоцидно (вируси с обвивка) действие, за хигиенна дезинфекция на ръце. Унищожава 99,9% от Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus (MRSA), Enterococcus hirae, Hepatitis viruses (B,C,D), HIV, HTLV, Coronaviruses (MERS-CoV, SARS-CoV-1, SARS-CoV-2), Herpesviruses, Rubella Virus, Influenza viruses, Ebola при спазване на указаното експозиционно време и начин на употреба, на база проведени изпитвания по БДС EN 1276:2002 и EN14476:2013 + A2:2019. Категория на опасност: Запалими течности, кат 3. Използвайте биоцида предпазливо. Преди употреба винаги четете етикета и информацията за продукта. Номер на издаденото разрешение от МЗ за пускане на пазара № 1007-3/12.02.2015 г.