6 хитри декорации, с които да приветстваш пролетта у дома

Пролетта – ароматът на цветя, слънцето и хилядите любими мигове, които ни носи този сезон. Днес обаче прекарваме все повече време у дома. И това ни накара да се замислим как можем да върнем пролетното усещане за чистота, свежест и топлина. Тайната, разбира се, се крие в декорациите. Те са именно малките детайли, които превръщат празната стая в уютна такава. Декорациите са тайната за “преобразяване” на дома, и то лесно и бързо. А кои са тайните за пролетна атмосфера вкъщи – виж по-надолу!

Декорации на входа

Декорирай входната врата на жилището си с цветни елементи – от изкуствени или естествени цветя. Потърси готови орнаменти или създай свои такива с помощта на цветна хартия, шарени платчета, оформени като венец и с вплетени между тях цветчета. А ако венецът не е твоето нещо, то тогава заложи на нова стелка, която отново да е с пролетни мотиви.  

Завеси

Можеш да инвестираш в две комбинации от пердета, които да са по-тъмни за зимата и по-светли за лятото. И за всеки сезон да преобразяваш дома си, като ги разменяш. Светлите завеси са перфектен избор, тъй като позволяват да влиза повече светлина и визуално позволяват на апартамента да изглежда по-чист и свеж. 

Цветен текстил

Възглавници, покривки, килимчета, тишлайфери – нека всичко е цветно. Именно с тези малки акценти у дома стаите “оживяват”. Използвай различни и ярки цветове или пък по-нежни такива. Но не се страхувай да експериментираш. Замени тъмнокафявото с жълто, тъмносиньото с тюркоазено, а бордото с розово. Не забравяй, че жълтото е един от двата цвята на тази година, а как можеш да го интегрираш у дома, можеш да видиш тук. 

Цветни клонки

Замисляла ли си се какво най-много обичаш през пролетта? Навярно сред отговорите ще бъде ароматът на цъфналите дръвчета и цветя. Е, защо не докараш това ухание у дома? Потърси в цветарските магазини свежи цветни клонки, които да сложиш на трапезната маса. А те ще ароматизират стаята, за да може всеки път, когато влезеш в нея, да си напомняш, че вече е пролет.

Не забравяй и да използваш препарати с леки и приятни аромати, които да допълват цялата пролетна картина. MEDIX UNIVERSAL Lilac експресно почиства до блясък всички миещи се повърхности, а след себе си оставя ухание на свеж и ароматен люляк.

Пролетна градина у дома

Отдели един кът в апартамента си и го превърни в “градина” с няколко свежи цъфтящи растения и красиви саксии, в които да го поставиш. Подобно на цветните клонки те също ще внесат пролетно ухание в стаята, но и ще прибавят много цветове. Именно с тях можеш да превърнеш скучния празен ъгъл в хола в красив акцент на дома. А ако си избрала да направиш градина на терасата, не пропускай да разгледаш и останалите ни предложения за това как да я декорираш. 

Не оставяй прашни повърхности

Топлите слънчеви лъчи са ни най-любими през пролетта. Но те често могат да ни накарат да забелязваме повече праха по повърхностите. Ето защо е много важно да поддържаме повърхностите на дома си винаги чисти и бляскави. Избери продукти, които оставят повърхностите блестящи от чистота. Но и не забравяй, че е важен и свежият аромат. Medix Universal премахва всяка прашинка, но  и освежава стаите с дълготрайно ободряващо ухание на пролет.