Как да подготвим дома си за Великден? 

Един от най-светлите празници почуква на вратата ни. А ние ти предлагаме няколко интересни декорации, с които да се позабавлява цялото ти семейство, но и с които да се насладиш на празнична украса за Великден. 

Цветни яйчица, красиво декорирани панери, порцеланови зайчета – все познати елементи от великденската декорация. Именно те събуждат празничното ни настроение и ни подготвят за веселите моменти, които предстоят. А какво по-хубаво от това да си направим сами декорациите? С допълнителното свободно време, което прекарваме напоследък у дома, можем тази година да превърнем украсата в изложба на нашата креативност. А ако към уравнението добавим и детското въображение на най-малките – то както забавлението, така и интересният краен резултат са гарантирани! 

Венец от яйца

Яйцата са неизменна част от Великден. Но освен за похапване, можеш да ги използваш и за декорация. Венецът от яйца е перфектният начин да покажеш празничното си настроение още от прага на вратата си. Как да го направиш? Нужни са ти гъвкави клонки, пластмасови яйца, изкуствени цветенца и малко боя по желание. Оформи венец, като преплиташ клонките. Когато е изплетен, можеш да закрепиш яйцата със силиконово лепило или с капчица по клонките. Цветенцата можеш да провреш в процепите между клонките, а с боичките да доукрасиш яйцата, ако искаш. 

Весели яйца

Всяка година боядисваме яйца, но кога за последно изпробва нова и непозната за теб техника за декорирането им? Препоръчваме ти да го направиш със съветите ни за интересни великденски яйчица. Разбира се, преди да се впуснеш в творчески приключения, не пропускай да се приготвиш и за почистването след това. Петна от боички, залепени по плота стикери и какво ли още не… Medix Обезмаслител ще премахне петната от кухненските повърхности със силната си формула. Довери му се, за да не се притесняваш по време на забавата преди Великден. A освен това ароматът му ще освежи кухнята още повече!

Хартиени яйца

Оцвети дома си с красиви хартиени декорации, които да закачиш, където намериш за добре – на високото цвете в дневната, по вратичките на шкафовете в детската стая или пък на полилея. Нужно е единствено да си подготвиш няколко листа цветна хартия, гланцово блокче, както и ножички, лепило и много въображение. Оформи с молив формички на яйца по хартията и ги изрежи, а след това декорирай с помощта на гланцовото блокче. Това е чудесно забавление за най-малките. А след това можеш дори да направиш състезание за най-хубаво хартиено яйце, а победителят получава шоколадово такова. 😉

С аромат на козунак

Коледа ухае на мандарини и какаови бисквитки, а Великден – на любимите ни козунаци. За да бъде пълна празничната картина у дома, не пропускай да приготвиш бабиния козунак. Знаем, че това не е лесно начинание, но със сигурност си заслужава. Топлият аромат на прясно изпечен козунак е класическа част от Великден. След приготвянето на козунака освен детските спомени пред нас се появява и мръсният плот, който трябва да почистим. С Medix Обезмаслител ще се справиш с тази задача бързо и лесно. Мощната му формула премахва без никакво усилие замърсяванията и мазнините. Той е приложим както за кухненския плот, така и за печката, котлоните и още много повърхности у дома. 

Поставка за яйце

Запази рулата от тоалетна хартия и ги превърни в детски поставки за яйца. Нужно е единствено малко от цветната хартия и да развихриш въображението си. Превърни рулата в зайчета, като изрежеш допълнително ушички от хартията и добавиш няколко цветни декорации като цветенца. Оформи с маркер очите на зайчето и воала! Веселото настроение на великденската трапеза е осигурено!

Това са нашите няколко идеи, с които да подготвиш дома си за Великден. Остава само да се забавляваш заедно с най-малките. А ако искаш да запазиш пролетното настроение в дома си, не пропускай да прочетеш последната ни статия.