Как да превърнеш банята си в СПА кът у дома?

Има ли изобщо някой, който да не си е мечтал за ден, прекаран в спа салон? Ден, който да отделиш само на себе си и то в една успокояваща и луксозна обстановка. Истината е обаче, че посещението на спа салон може да отнеме не само много от твоето време, но и много от бюджета ти. 

Ние ти предлагаме един бърз начин да идеш на спа без изобщо да излизаш от вкъщи. Как? Като преобразиш банята си в уникално кътче за разпускане. В тази статия ще намериш лесни и свежи идеи как да го направиш, за да си създадеш едно специално местенце, посветено само на теб. 

 

1. Почисти добре банята си

Това, което прави спа местата толкова приятни и отпускащи, е фактът, че те са винаги изрядно изчистени и подредени. Няма как да внесеш усещане за релакс, ако банята ти е пълен хаос. Затова започни от нейното почистване. 

Разчисти всякакъв боклук, който може да се е насъбрал като стари опаковки от шампоани и балсами, както  и тампончета от премахнат грим. След това премини към същественото почистване на повърхности като мивката, душа и ваната. Засъхналите петна може да са много трудни за премахване. Затова е препоръчително да използваш препарат като Medix Fаiеnce Активна Пяна, който ще ти помогне да почистиш дори труднодостъпните места в банята до блясък. 

 

2. Добави различни растения

Едва ли има някой, който не е усещал спокойствието, което го обзема, когато е сред природата. Добавянето на растения в банята ще доведе до същия ефект и в твоя дом! Те ще придадат не само естетичен вид на помещението, но и ще внесат усещане за свежест и релакс.

 

3. Включи ароматерапия

Няма нищо по-хубаво от приятен и лек аромат, който да изпълва помещението. Това е напълно задължителен елемент за всеки, който иска да се пренесе в едно своеобразно спа. Затова, ако искаш да се отпуснеш и да направиш банята си още по-свежа и приятна, е необходимо да помислиш и за подходящи аромати. 

Потърси етерични масла с успокояващ ефект или пък тамянови пръчици. Те ще внесат уют и приятни усещания в банята ти, така че тя наистина да се превърне в спа. 

 

4. Подбери внимателно аксесоарите си

Най-вероятно знаеш, че аксесоарите могат да преобразят тоалета ти. Нещата не стоят по-различно и с банята ти! Внимателният подбор на всички вещи играе ключова роля в превръщането ѝ в атмосферна спа зона. 

Подбери изчистени визии, които си отиват помежду си и не създават твърде голямо разнообразие от цветове и нюанси. Можеш да потърсиш сапунерки в бяло, дървени рафтове, бели кърпи и завеси. Ако предпочиташ по-цветните визии, постарай се да избереш меките тонове пред ярките. 

 

5. Не пренебрегвай тоалетната 

Тоалетната чиния е точно толкова важна за цялостната атмосфера, колкото и всичко останало в банята. Важно е тя да бъде хем чиста, хем да ухае приятно. С Medix WC Тоалетни Блокчета ще преобразиш изцяло своята тоалетна и ще я превърнеш в част от своето домашно спа изживяване. 

Блокчетата ще ти съдействат в осигуряването на хигиена от най-високо ниво, добавяйки богата пяна и блясък. Освен това ще ти помогнат да избегнеш натрупването на котлен камък и да поддържаш свеж и дълготраен аромат. 

 

6. Обмисли внимателно интериора

Ако искаш да създадеш цялостно усещане за спа в дългосрочен план, най-добре е да обмислиш внимателно целия си интериор. Тук, както и при аксесоарите, е по-добре да избягваш ярките цветове и да заложиш на нещо по-изчистено и леко. Може да изпробваш с бяло и да добавиш различни дървесни елементи – това ще създаде изчистена и спокойна визия на цялото помещение. 

 

Надяваме се, че сме ти дали достатъчно идеи, с помощта на които да преобразиш своята баня. Не забравяй, че да си почиваш е точно толкова важно, колкото и да работиш, затова те съветваме да си отделиш достатъчно време и да се насладиш на своя спа ден!