3 съвета за отлична лятна поддръжка на дома

Стана горещо, а? Вероятно изобщо не ти е до мащабно почистване у дома, в което да се препотяваш допълнително. Обаче за някои сектори от домакинството поддръжката – особено през летния сезон – е задължителна. 


Подготвили сме един съвсем кратък списък с насоки за експедитивно и удовлетворяващо почистване на най-важните кътчета у дома това лято. Придържай се към стъпките, за да приключиш с почистването час по-скоро и да се отдадеш на заслужена почивка в горещините!

 

1. Започни от климатика

И по-точно от филтъра! Това може би е най-важната стъпка от този списък, ако вкъщи разчитате на климатика за охлаждането на помещенията. Натрупването на прах и мръсотия може не просто да влоши неговата работа и да те лиши от домашната обедна прохлада, но и да повреди уреда напълно!

Преди да се заемеш със собственоръчното почистване на електрическото тяло, се допитай до професионалист. Погрижи се климатикът ти да получи нужната профилактика при смяната на сезоните като повикаш специализиран техник, който ще проведе необходимите тестове.


Следва твоята част в почистването на климатика – филтъра!
С помощта на обезмаслителя Medix Multi Action може да свършиш тази работа точно толкова майсторски, колкото профилактиката, проведена от професионалист. Важно е да почистиш добре мазнината, събрала се от активната работа на климатика от предишни сезони. Концентрираната мощна формула на препарата ще ти помогне да отстраниш с лекота упоритите мазни замърсявания, така че филтърът да се запази функционален, а климатикът – чист и в кондиция за предстоящите горещини.

 

2. Погрижи се за проводниците на естествена светлина – прозорците

Възползвай се от хубавото време и посвети някоя свободна сутрин на прозорците. Повярвай ни – по-добре да свършиш това сега, отколкото през зимата. За отличното почистване на стъклените повърхности у дома ще ти помогне Medix Glass. Мощната му формула ще ти помогне в борбата с досадните зацапвания от пръсти, прах и всякакви замърсявания, за да се наслаждаваш на слънчевите лъчи от комфорта на дома си.


Бонус хитринка

Използвай вестникарска хартия или стари вестници за финално подсушаване! Така ще елиминираш следите, причинени от кърпата за прозорци. 

 

3. Терасата – създай своя домашен оазис

Когато говорим за лятно почистване, няма как да не споменем терасата – все пак тя ще бъде любимото ти място за прекарване на слънчевите дни. Независимо дали възнамеряваш да я използваш, за да организираш забавен барбекю уикенд с приятели, за да провеждаш работните си срещи (как да не обичаш хоум офиса?) или пък просто за да си почиваш, терасата трябва винаги да е в отлично състояние.


С помощта на продуктите от серията
Medix Universal ще си готова с почистването на терасата за минути. Уникалната им формула образува защитен филм – той помага на повърхността да изсъхне по-лесно, предпазвайки я от влага и улеснява последващото почистване. При упорити замърсявания, каквито може би са се образували по време на хладните месеци, нанеси препарата директно върху повърхността без да го разреждаш и забърши с чиста влажна кърпа. Сега вече терасата ти е готова за любимите летни активности!

Знаем, че лятото е време за почивка и забавления и се случва домакинските задължения да остават на заден план. Поддържането на дома чист през този сезон обаче ще ти помогне да се чувстваш свежа и заредена, затова не го подценявай! С нашите лесни и бързи съвети ще си готова с това задължение неусетно, за да се насладиш на летните дни пълноценно.

Дотук с чистенето! Готова си за лятна почивка? Научи кои са онези 10 неща, които не бива да пропускаш при опаковането на багажа си!