10 неща, които задължително да сложиш в багажа си това лято

Слънцето е високо в небето и леко пари кожата ти. Вече се радваш на шоколадово кафяв тен и на отпочинало съзнание след приятната еуфория, на която си се наситила на любимия си плаж. Да, точно така, говорим за усещането да си в лятна почивка, защото сме в разгара именно на горещия сезон. 

Но всяко пътуване има една не толкова забавна част – оправянето на багаж. Понякога в последния момент бягаме до някой магазин, за да намерим онези вещи, които сме забравили да приготвим по-рано. Или пък откриваме липсата им чак когато ни потрябват спешно. Вече сме ти разказвали какво да сложиш в куфара си, за да изглеждаш като модна икона, но днес сме ти подготвили списък, с който да ти гарантираме, че няма да пропуснеш нищичко! Можеш да го свалиш, когато стигнеш до края на статията. 

Аксесоари за плажа 

По-горе си поговорихме малко за шоколадовия тен, който всяка от нас така отчаяно иска. Но няма как да го хванеш, ако стоиш единствено под чадъра. Затова не пропускай да се подготвиш с плажна шапка и слънчеви очила, които да те предпазват от слънцето. И разбира се, олио за тен, но избери такова със слънцезащитен фактор, за да защитава кожата ти от вредните лъчи. 

Капки за очи

Времето, прекарано на плажа, може да се превърне от приятно в истински ужас, ако някоя прашинка влезе в окото или пък попадне капка от слънцезащитното олио. Затова не пропускай да приготвиш и капки за очи, с които ще можеш да успокоиш окото си във всеки момент. 

Четива за плажа


Дори да си с голяма компания, ти гарантираме, че ще дойде моментът, в който всички леко се унасят в сладък сън под лъчите на слънцето. Разбира се, и ти можеш да си една от тях, но не пропускай тази възможност да се насладиш на любимо четиво. Затова вземи и книгата, която си си набелязала за четене

Бански

Е, как на море без бански костюм, нали? Но е препоръчително да вземеш няколко чифта или поне един резервен, тъй като може да се скъса, нацапа или просто да не изсъхне навреме. Пък и какво по-хубаво от няколко снимки с различен бански! 😉

Бутилка за вода

Може в града да е по-топло, но дори морският бриз няма да те спаси от жегите както глътка студена вода би могла да го направи. Затова подготви метален термос, който да запази водата хладна за по-дълго време.

Дезинфектант за ръце


Цял ден на плажа със сигурност означава да се сблъскаш с предизвикателството на мръсните ръце. Без значение дали е от маслото за тяло или пясъка не можеш да избягаш от усещането, че трябва да се измиеш веднага. Да не говорим за хилядите малки бактерии, които също полепват лесно по ръцете. Предпази се от тях с антибактериалния гел за ръце на Медикс. Той унищожава 99,9% от бактериите и вирусите!* Почиства и дезинфекцира само за секунди, без необходимост от вода и сапун. **

Електроника и аксесоари

Морските дни ни поставят пред много красиви гледки, които си заслужава да снимаме и да споделим на близките си. Или пък просто да си запазим за спомен. Затова е важно винаги да имаме пълен заряд, както на телефона, така и на всяко друго устройство, което носим със себе си. В списъка ще откриеш и задължителните зарядни. 😉 А можеш и да се подсигуриш с преносима батерия, която винаги да е твоят план “Б”. 

Уреди за красота

Морската почивка представлява винаги голямо предизвикателство за косата на повечето дами. Това предизвикателство се казва: влага. Не можем да разчитаме на това, че косата ни ще изглежда както в града, затова не пропускай да добавиш към багажа си преса за изправяне, маша или любимия си уред за коса. Освен това добави и стилизантите, на които се доверяваш за безупречния си вид!

Козметика за след слънце


Всички знаем колко изтощена и суха може да изглежда както  кожата, така и косата ни след прекомерно излагане на слънце. Затова добави към несесера с козметиката си и силно хидратиращи продукти, с които да освежиш и подхраниш кожата си след слънце.

Връхни дрехи 

Дори на лятната си почивка не пропускай да добавиш някое леко якенце към багажа си, защото понякога именно на морето вечерите стават много по-хладни. А едва ли да зъзнеш по време на романтична нощна разходка е нещо, което си отива на перфектната почивка. 

Това са някои от артикулите, които често забравяме, а всъщност са много важни и ни помагат да си прекараме много по-спокойно лятната почивка. Именно тях ще откриеш в този чек лист заедно с всички други най-важни вещи, за които е нужно да намериш място в куфара си това лято!

Свали чеклиста тук

Надяваме се да сме направили приготвянето на багажа една много по-приятна и лесна задача за теб! Не пропускай да прочетеш и статията ни как да подготвиш куфара си по-бързо от всякога. И не забравяй да следиш блога ни като любимо четиво по време на почивката си тази година, тъй като сме ти поготвили интересни теми и съвети!

 

*Биоцид с бактерицидно и частично вирусоцидно (вируси с обвивка) действие, за хигиенна дезинфекция на ръце.

Унищожава 99,9% от Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Enterococcus hirae, HBV, HCV, HIV, Coronaviruses (MERS-CoV, SARS-CoV-1 и SARS-CoV-2), Influenza viruses (types A, B, C), Ebola при спазване на указаното експозиционно време и начин на употреба, на база проведени изпитвания по БДС EN 1276:2002 и EN14476:2013 + A2:2019.

Категория на опасност: Запалими течности, кат 3. Използвайте биоцида предпазливо. Преди употреба винаги четете етикета и информацията за продукта.

Номер на издаденото разрешение от МЗ за пускане на пазара № 1007-3/12.02.2015 г.