Кой е цветът на 2022 г. и как да го включиш в личната си палитра?

В различните култури в навечерието на новата година хората се обличат в специални цветове, вярвайки, че това ще им донесе благоденствие през новия годишен цикъл. Други пък се придържат към малко по-различна традиция – в гардероба им задължително трябва да намери място цветът, който специалистите от института Pantone Colors са обявили за Цвят на годината!  И както всяка друга година, те дадоха начало на нов тренд с обявяването на този за 2022. Впечатляващото тази година е, че Pantone са създали нов специален хибриден нюанс на лилавото – Very Peri. Цветът е вдъхновен от смелостта да изразяваш себе си, а присъствието му в палитрата “цели да насърчава личната изобретателност и креативност”, споделят от Института.

 

Very Peri като начин на себеизразяване


Разбира се, през 2022 ще срещаме Very Peri в изкуството, интериора, дори в технологиите, но ценителите на модата със сигурност ще търсят най-различни начини да съчетават уникалния Very Peri със собствения си стил. Не може да отречем, че нюанс като този несъмнено придава “пикантност” на общия облик на тоалета! Ако си сред дамите, които подхождат с вкус и иновативност в съчетанието на цветове и текстури, то новата година ти поднася страхотната възможност да го направиш. Ето как 👇

Започни с малки, но смели стъпки!


Very Peri e резултат на съчетание между всички топли нюанси от лилавия цветови спектър и червеното. И макар много да наподобява меките пастелни нюанси, които все по-смело включваме във всекидневните си визии, този цвят е особено подходящ, когато се стремим към по-дръзко и смело излъчване. Ако не си падаш по големите промени, но държиш визията ти винаги да се отличава с нещо едновременно актуално и различно, страхотна идея е да намериш място за аксесоари в цвят Very Peri. Започни с красиви обеци, после се сдобий с класическата бийни-шапка и завърши колекцията с голям шал с едра плетка! Разбира се, не е необходимо да носиш всичко накуп, но ще имаш възможността да посягаш към разнообразни аксесоари всеки път, щом ти се прииска да се откроиш.


Комбинирай на воля!


На пръв поглед дързък и самодостатъчен, цветът на 2022 всъщност ни дава възможността да го включваме в конфигурации и с доста широк спектър от личната ни любима палитра! Разбира се, в комбинация с бяло, бежово и nude Very Peri ще бъде героят на тоалета. Компилирането му с по-ярки и чужди на собствената му гама цветове обаче може да превърне теб в главната героиня на градската мода. Нюансът е благодатен откъм съчетания, затова единственият въпрос, който следва да си задаваш, щом го въведеш в гардероба си, трябва да бъде – “Колко точно ми стиска?”


Естествено, важно е да се отнасяме с особено внимание и грижа към яркоцветния текстил. За да запазиш цвета Very Peri плътен и уникален, разчитай на Medix Alvina Pro Wash & Protect с иновативна технология за защита на тъканите и цветовете. Формулата му придава на дрехите неповторим аромат, за да оставяш впечатление с всяко следващо движение!


Very Peri е цвят, създаден за твореца в теб – смел, експериментиращ и готов да превърне всеки тоалет в свой собствен шедьовър. През 2022 може да разчиташ на красивия нюанс да те вдъхновява да изразяваш себе си по нови начини, същевременно запазвайки неподправения си почерк в съчетанието на тоалетите. Щастливият край на предстоящата година не е обещан, но вярваме, че този прекрасен цвят ни позволява да поставим свое лично красиво начало на нещо НОВО!


По всичко личи, че зимата няма да ни напусне скоро, затова може да почерпиш вдъхновение за повече топлина в студа – научи кои са четирите тенденции в плетивата и тази зима.