Хитри стъпки, с които да превърнеш миенето на съдове в най-леката задача

Миенето на съдове за едни е начин да разпуснат, а за други – причина да пропуснат готвенето. Е, без значение от кой тип си, не може да минеш без това задължение! Подготвили сме ти кратък наръчник с трикове, които значително ще улеснят процеса по почистване на съдовете. Следването на само няколко прости стъпки ще ти помогне да съкратиш времето, иначе прекарано в домашни задължения, и да посветиш свободните мигове на други любими занимания.

Подготви терена

За да избегнеш негативните мисли по отношение на това неотложно домашно задължение, е важно да се отнесеш към кухненското пространство като към работния ти офис. Предлагаме ти три трика, с които да въведеш ред и улеснение край мивката:


1. Отдели време да пренаредиш къта около мивката така, че да създава усещане за пространство и ред. Така ще може да разчиташ, че около себе си имаш всичко необходимо, и то на достъпно място.


2. Не слагай използваните съдове в мивката! Вместо това ги поставяй в отделен контейнер. Може да сложиш пластмасов кош близо до пространството за миене. По този начин ще си сигурна, че мивката е чиста и готова по всяко време, когато ти потрябва.

3. Опитай трика с купата. Повечето хора използват прекалено много вода и препарат, когато мият съдове. А и сапунисването на гъбата може да бъде сложно, ако диспенсърът е неудобен. За да спестиш усилия и ресурс, просто добави една супена лъжица препарат за миене на съдове в плитка купичка с вода. Потапяй гъбата или четката за миене всеки път, когато има нужда от навлажняване с чиста вода и препарат.

4. Избери подходящ препарат. Тъй като това е основната съставка, която освежава и почиства съдовете, с които се храним, е много важно да подберем продукт с любим аромат и грижа за кожата. Препаратите от серията Clean & Easy на Medix са насреща, когато търсиш свежо ухание и ефективност едновременно. Формулиран така, че да премахва мазнини и упорити замърсявания, придавайки на съдовете чистота и блясък. Плодов или флорален аромат? Разгледай серията тук: https://bit.ly/2Zv6uPV

Създай си процес

Гледката на мивка, пълна с мръсни чинии, може да бъде внушителна и обезкуражаваща. Така още от самото начало тръгваме с нагласата, че ни очакват едни мъчителни, дълги и протяжни 40 минути на търкане, мокрене и бърсане. Пробвай да следваш стъпките, описани по-долу, за максимално улеснение и чиста работа:

1. Накисни използваните съдове в топла вода и си пусни нещо любимо за двайсетина минути. Отделният контейнер за мръсни прибори, който споменахме по-горе, би ти свършил чудесна работа за целта. Накисвайки съдовете предварително, ще спестиш както време, което иначе ще прекараш в тъкане на полепнали остатъци от храна и мазнина, така и голямо количество вода.

2. Първо чашите, после приборите и накрая чинии и съдове за готвене! Съветваме те винаги да почистваш съдовете, започвайки от най-чистите към най-мръсните. По този начин ще избегнеш напълването на мивката с неприятни остатъци от храна.

3. Пусни блендера да работи с разтвор от вода и препарат за миене на съдове. По ножчетата на блендера и миксера винаги остават следи от продуктите. Затова този подход е изключително добра идея, когато ги мием на ръка!

Направи го и лесно, и приятно! 

Тази част е особено важна за пълноценното улесняване на иначе досадния за мнозина процес! Преди да се захванеш с почистването на съдове, се увери, че имаш поне половината от посоченото:

🧽 Подходящи уреди за почистване (гъба или четка).
🧤 Ръкавици, ако кожата на ръцете ти е чувствителна.
✅ Удобен сушилник за чисти съдове.
👌  Мека хавлия за подсушаване.
🎧 Любимата музика, аудиокнига или дългоочакван епизод на любимия сериал.
🌸 Ароматен препарат за миене на съдове, който не раздразва кожата и е удобен за използване. С препаратите Clean & Easy приятно става не само миенето на съдове, но и готвенето! Благодарение на удобната за употреба и дозировка помпа и дълготрайната пяна, която продуктът създава, спестяваш ценни минутки за приготвяне на любимите вкусни ястия.