9 тайни за по-уютен дом от Medix

Не минава ден без да подреждате собствения си дом и да се стараете да бъде по-приветлив и уютен за обитатели и гости, нали? Нелека е задачата за всеки, който се опитва да вземе предвид вкуса на всички у дома и в същото време да сътвори чудеса. Затова днес ви предлагаме 10 съвета, с които да разнообразите интериора и да добавите цвят и креативност там, където е най-необходимо.

1. Създавайте илюзия за простор. Идеално място за огледала са вратите на вашия гардероб. Те ще освежат интериора и визуално ще разширят стаята. А и така ще имате повече места, на които да можете да се приготвите сутрин на спокойствие за работа. Хубавото е, че вече знаете към кого да се обърнете за грижата за кристалната им чистота. 😉

2. Цветните завеси могат да разнообразят всеки интериор. Обновете вида на стаята само като промените един малък детайл – завесите. Ако сте достатъчно смели може да заложите на някой от цветовете на сезона с колоритните имена “пламък”, “Ниагара” или “жълта иглика”. Запазването на тези цветове
непокътнати можете да доверите на нас.

Разчупете още повече начина, по който изглеждат завесите ви, като използвате креативни връзки, с които да ги прибирате, когато искате да влиза повече светлина в дома ви.

3. Закачвайте завесите по-близо до тавана. Това ще създаде илюзията за по-големи прозорци. Кой не би искал да има безкрайна гледка, като по филмите. Със сигурност приятелите ви ще ви попитат как сте го постигнали. 😉  

4. По-дългата завеса в банята създава илюзия за повече мястоза да не се чувствате все едно стените се спускат към вас и да се насладите на дълъг отпускащ душ след работа. Винаги може да комбинирате креативното с необходимото. Заложете на по-цветна шарка, която да задържа вниманието на децата, докато сте в банята. А за чистотата на банята си няма нужда да бъдете оригинални, доверете се на доказалата се почистваща сила.

5. Заложете на позлатените интериорни детайли. Златното добавя този елемент на стил, подобно на бижуто, което комбинирате към дрехата си. Избере да акцентирате върху предмети в стаята, които няма как да не бъдат забелязани – масата, големия шкаф или удобния фотьойл. Можете да боядисате дръжките на шкафа, да се сдобиете с възглавница с позлатени нишки или да изберете позлатена покривка за масата. Решението как да направите дома си още по-стилен е ваше. 😉

6. Бъдете смели с ярките цветове. Използвайте ги за една от стените в стаята или някой от предметите в нея. Това ще даде един по-различен вид на помещението, по-модерен и свеж. Ако притежавате някой старинен шкаф, който има нужда от реновиране, можете просто да го боядисате в някой по-ярък цвят. Така ще му дадете живот за години напред и ще избегнете нужда да търсите негов заместник седмици наред. A всички ще ви питат от къде сте се сдобили с този “vintage” нов шкаф. 

7. Украсете дома си с цветя! Те са символ на уют и гостоприемство. Правят най-голямо впечатление,
когато са поставени в различни ъгли на стаята (на малки масички, первазите на прозорците, върху чекмеджета). Ако получите много букети в различни цветове, можете да ги разделите на сетове по стаите, така че да си отиват с интериора в тях.  

8. Бъдете креативни в аранжирането на книгите си. Обикновено подреждаме книгите си вертикално по рафтовете, но вие можете да намерите алтернативни варианти, които да подхождат на украшенията и сувенирите, с които ще ги комбинирате.
Не се притеснявайте да експериментирате – сменете посоката или просто ги съчетайте с други предмети в една по-голяма композиция.

9. Позволете на хобито ви да “украси” стаята. Отделете един ъгъл, който да посветите на своето любимо занимание, независимо какво е то. Уголемена снимка, която сте направили с любителския си фотоапарат, колекция сувенири, която попълвате с всяко следващо пътуване, 10-те си най-любими книги, които препрочитате отново и отново.

Персонализирайте дома си, така че той да отразява вашата същност. Той ще кара вашите гости да се чувстват удобно и винаги на място. А и така  винаги ще ви интригува и ще ви кара да се вълнувате при всяко едно прибиране от работа, разходка или дълго пътуване. 

Споделете с нас снимки от трансформацията на вашия дом, съобразно съветите, които сте прочели и са ви харесали. Очакваме ги на info@mexon.bg 🙂