8 начина да внесем спокойствие и уют в дома си с хюга (hygge)

Чували ли сте за “хюга” или hygge? Тази странна на пръв поглед дума идва от датски език и се асоциира с уют, спокойствие, онова приятно усещане, което хората изпитват докато пият чаша чай, сгушени на топло, а дъждът тропа по прозорците. Хюга е много неща, но преди всичко останало хюга означава да бъдеш щастлив. 

Всеки иска да внесе повече уют, промяна и щастие в дома си. Предлагаме ви 8 съвета, които ще ви покажат различни начини, по които можете да добавите хюга у дома си бързо, лесно и без ненужни разходи.

 

1 . Придържайте се към изчистен стил

Скандинавствият стил не залита към ярки цветови схеми, а напротив – идеята е да се създаде спокойно и изчистено пространство само с най-любимите и необходими вещи. Това е и идеята зад хюга. Цветовите схеми често са чисто едноцветни или фина комбинация от хармонични тонални нюанси – бяло, светло сиво или светло бежово. И тук не става дума само за цветовете на стените, а дори на мебелите, картините и декорацията.

 

 

2. Насладете се на свещите

Статистиките сочат, че датчаните палят повече свещи, отколкото навсякъде в Европа и можем да предложим защо. Топлият блясък и успокояващият аромат на свещта носи уют и приветлива атмосфера, идеална за релаксация. Те добавят страхотен аромат и топлина на дома, които не бихте могли да постигнете с нищо друго.

 

3. Останете повече време в леглото

Няма нищо по-хубаво и отпускащо от това през уикенда да прекарате един допълнителни час в леглото. За щастие, хюга насърчава тази концепция, независимо дали ще се насладите на неделна дрямка, четене на сутрешния вестник или закуска в леглото. Създайте си уютно пространство с любимия спален комплект. За да бъде моментът още по-специален, включете в него феерия от изискани парфюмни ухания, като го изперете с омекотител Alvina Deluxe Perfume.

 

 

4. Добавете повече растения

Дори и да проветрявате редовно, през студените дни не можете да го правите толкова често. Точно тогава идва ред на стайните растения, които ще пречистят въздуха в дома ви и със сигурност ще допринесат за свежестта около вас.

 

5. Въведете различни текстури 

Датчаните използват комбинация от материали и шарки като начин за добавяне на характер и стил към иначе минималистичните си домове. Те са склонни да въвеждат много топли, естествени материали, като дърво, кожа и вълна. Цялостният външен вид все пак трябва да се придържа към строга цветова палитра, за да се поддържа стилова и цветова хармония. За античните дървени семейни ценности се погрижете с Medix Expert Furniture.

 

 

6. Галерия от спомени

Хюга е свързана с изграждане на щастлива среда, така че какъв по-добър начин от това да изложите всичките си любими семейни снимки, спомени от пътувания, плакати или картини.

 

7. Създайте свое релакс кътче

Вместо да приемате минаването през банята като задължение, се уверете, че вашата баня е място за почивка и релакс. Разбира се, за да си отпочинете в нея, не е необходимо да ѝ правите огромни промени в начина по който изглежда. Взимането на гореща вана или слушане на любимата музика, докато взимате душ е напълно достатъчно. Погрижете се за чистотата на ваната, мивката и плочките с Medix Faience. Вземете си книга, свещи и пухкав халат, за да направите вашето преживяване възможно най-релаксиращо.

 

 

8. Открийте красотата в старите и несъвършени вещи

Не е необходимо всяка вещ в дома ви да е нова, Hygge показва обратното – античните, семейни или сантиментални вещи придават душа и собствен стил на дома ни. Хубавото на Hygge е, че нищо не трябва да бъде перфектно. Защо да не се впуснете в този забавен и интересен експеримент? Сега е перфектното време да внесете уют и спокойствие в дома си.