6 трика за по-бързо и лесно пролетно почистване

Пролетта е почти тук и вече е време да помислим как да освежим и почистим дома си. Всички знаем, че хубавото пролетно почистване отнема дни, но ако оптимизираме добре времето си, можем да се справим много по-бързо и лесно. Ето и какви са нашите предложения:

 

  1. Започнете отгоре надолу

Понякога можем да направим грешката да изчистим добре пода, но да сме забравили да забършем прахта върху гардеробите и секциите. И след това цялата тази прах да се озове долу. Съветваме ви винаги да започвате чистенето от най-високите части, после прозорците, рафтовете и след като всичко възможно е паднало на пода, да изчистите за финал и него с помощта на Medix Universal.

 

  1. Изперете пердетата в пералнята

Тук е добре да подчертаем, че не всички пердета могат да се перат безпроблемно. Тези, които можете спокойно да сложите в пералнята са направени от лен, памук, лек вълнен плат или изкуствена материя. Alvina Pro Wash ще почисти перфектно пердетата ви и домът ви ще ухае на свежест.

 

  1. Изчистете всички стъклени повърхности

… с един единствен препарат като Medix Glass например. Съвсем спокойно можете да изчистите стъклата на вратите и на секцията, както и огледалата вкъщи с препарат за стъкла, не само прозорците – както обикновено сме свикнали. Така ще спестите време и ще почистите ефикасно с няколко движения.

 

  1. Чистете стая по стая

Много по-трудно става, когато се разпилеете из целия апартамент и започвате от различни места. По-лесно е, когато започнете от една стая и я изчистите изцяло, а чак след това преминете към следващото помещение. Така ще спестите време, а и ще бъдете сигурни, че не пропускате нещо.

 

  1. Използвайте моп, вместо парцал за пода

Чистенето на пода на ръка е занимание, което освен, че е много изтощително, отнема изключително много време. Ако имате правилния препарат за под, можете да се справите и без много търкане. Medix Parquet & Laminate ще почисти добре паркета и ламината в дома ви без много усилия, но със същия добър резултат. Мопът пък ще ви помогне да покриете по-голяма площ и да не се навеждате постоянно, за да пазите кръста си.

 

  1. Започнете от сухо и завършете с мокро почистване

Хубаво е първо да почистим с прахосмукачка праха, паяжините по ъглите и всички боклучета, които можем да съберем. Така много по-лесно ще предотвратим разпространяването на праха и ще си улесним минаването с препарати след това като не замазваме, а само изчистваме най-фините частици и дезинфекцираме повърхностите.