6 места сред природата, които да посетите този уикенд

Уикендът е времето за безгрижни пътешествия. Споделяме с вас 6 предложения за бягство сред природата, които са само на няколко километра от големите градове.

 

  1. Панчаревското езеро

Дори и да разполагате само с 2-3 свободни часа през деня, можете да се насладите на красивата панорамна пътека край Панчаревското езеро, което се намира само на 12 км от София. От по-високите части на пътеката се разкриват красиви гледки към цялата водна площ, Витоша, Плана планина и селата Панчарево и Кокаляне. 

Въпреки че е планинска, пътеката е лесно проходима и много подходяща за разходка с деца, защото е широка и няма големи стръмнини. Знаем, че когато сте навън с децата понякога е трудно да им обясните защо не трябва да докосват определени повърхности. Затова дори при кратките семейни пътувания, не забравяйте да вземете антибактериалния гел за ръце Medix, който бърз и лесен начин за безупречна хигиена на ръцете.

 

 

2. Геопарк Искър-Панега

Геопарк Искър-Панега се намира само на час от София и е едно от най-интересните места около столицата. Местността е оазис на дивата природа и чудесен начин да се наситите на спиращи дъха природни гледки. В парка ще намерите разнообразие от китни мостчета, удобни беседки и феноменални скални арки. Мястото е изключително живописно и спокойно – перфектно за разходка с деца. Можете да си направите пикник със семейството и да се полюбувате на звуците на природата, тъй като в парка гнездят над 128 вида птици. Преди да се насладите  на вкусния обяд, не забравяйте да дезинфекцирате ръцете си с антибактериалния гел за ръце Medix, който се използва бързо и лесно – без вода и сапун!

 

3. Асеновата крепост

А сега мисловно се отправяме край град Пловдив. Там можете да се насладите на богат избор от невероятни природни гледки, сред които е и Асенова крепост. Тя е не само една от най-запазените и добре възстановени крепости, но и една от най-посещаваните забележителности около Пловдив. Асеновата крепост е разположена на недостъпен и скалист терен, а на върха ѝ се разкрива магическа гледка – 360 градусова панорама на района. 

 

 

4. Бачковски манастир

Друга красива историческа забележителност край град Пловдив е Бачковският манастир. Той е един от най-големите манастири у нас и популярна дестинация за уикенд туризъм, предвид близостта си до Пловдив. Бачковският манастир е с уникалното съчетание на традициите на византийска, грузинска и българска култура. Местността предлага комбинация от красива природа, исторически забележителности и много места за разходка и почивка.

 

5. Побити камъни

Ако планирате лятната си ваканция на северното Черноморие, задължително минете през местността Побити камъни. Тя представлява невероятен природен феномен, който се намира на около 20 км. от град Варна. Малко известно е, че това е единствената пустиня в България. Природната забележителност представлява ансамбъл от каменни колони, разпилени из целия комплекс. Комплексът е много красив, подходящ за разходка и прекрасни снимки! 

 

 

6. Ботаническата градина в Балчик 

Ако имате път към Балчик и Северното Черноморие, ви съветваме да посетите и Университетската Ботаническа градина. Комплексът ще ви очарова с множество редки екземпляри и екзотични видове както и уникални растения, някои от които цъфтят веднъж на 100 години. Градината разполага с втората по големина след Монако колекция от едрогабаритни кактуси в Европа. 

Сигурни сме, че ще прекарате времето си приятно сред красивите алеи за разходка, кътове за почивка и невероятни гледки за снимки. Не забравяйте да дезинфекцирате ръцете си по време на разходката, а за да сте сигурни, че ще са чисти, използвайте антибактериалния гел за ръце Medix, който  унищожава 99,9% от бактериите и вирусите!*

Дано сме ви вдъхновили да преоткриете интересни природни дестинации, които са съвсем близо до вас! Пожелаваме ви чудесен, слънчев уикенд с близките ви хора сред природата.

 

*При спазване на указаното експозиционно време от 60 сек и начин на употреба. Биоцид с бактерицидно и частично вирусоцидно (вируси с обвивка) действие, за хигиенна дезинфекция на ръце, съгласно Разрешение за пускане на пазара на биоцид № 1007-3/12.02.2015 г.

Категория на опасност: Запалими течности, кат 3. Използвайте биоцида предпазливо. Преди употреба винаги четете етикета и информацията за продукта