5 начина да сътвориш коледния дух у дома

коледен дух, коледен уют, коледна декорация, коледни празници

Наближава най-завладяващото време от годината – Коледа! Развълнуван ли си? Какво можем да направим, за да приветстваме коледния дух в дома, ума и сърцето си? Как можем да сътворим магията, чудото и щастието на празничния сезон и да разпространим радостта сред близките си? Нека проучим начините да направим сезона си весел и ярък тази година!

Има толкова много за правене – подаръци за купуване, подаръци за опаковане, храна за готвене, елха за украсяване. Отляво и отдясно има събития и покани за партита. Има лакомства за печене, джинджифилови къщички за украсяване, картички за адресиране. Има и много стаи за почистване и съдове за миене, но не се притеснявайте. С нашите препоръки това няма да развали коледния дух.

 

1. Да започнем с украсата

Няма по-хубаво място от дома, особено по време на празниците. Всички обичаме да създаваме празнично настроение в дома си и той да се усеща коледен и специален. Голямата тайна е, че не се изискват толкова много усилия, колкото си мислим, за да сътворим коледния дух. Всичко, от което се нуждаем, е организиран подход и план за действие.

коледна декорация, украса за елха, семейно украсяване
Започни с разчистване и сортиране на декорацията. Докато разопаковаш празничните орнаменти и декор, разгледай предметите, които са наистина специални и значими за вашето семейство. Тези специални, сантиментални елементи трябва да се превърнат във фокусна точка на вашия празничен декор. Важното е декорацията да е красива, а не помпозна. Разкажи на най-малките членове каква е символиката на коледните играчки – има ли легенди около тях или пък някакъв комичен спомен около покупката им? Децата обичат истории! Възрастните – също. И ето как поредното “празнично задължение” лесно се превръща в игра, в приказка и най-вече в съкровен момент на близост.

 

2. Да се облечем в червено и да засияем

Коледният дух винаги се повдига още повече, когато облечем любимия коледен пуловер, обуем коледните чорапи или извадим онази специална рокля за партито, което споменахме по-горе. Дори партито да е вкъщи, пайетената рокля няма да накара само теб да засияеш, но и всички останали, защото ще помогне за сътворяването на коледния дух.

коледен пуловер, празнично облекло, облекло за празниците

А ако се накапеш с червено вино или някоя коледна вкусотия, не се притеснявай, защото Medix 6 Actions ще ти помогне да се отървеш от петното и от това парти да останат само хубавите моменти. Време е да спреш да свързваш празниците с петна, защото премиум формулата на Medix 6 Actions е доказателство, че и те си намират майстора! И не забравяй да прочетеш инструкциите за третиране на по-упоритите петна на гърба на опаковката.


3. Да приготвим коледни лакомства

Коледа е символ на семейството, но и на вкуса, на аромата на канела, джинджифил и карамфил. Наградата от приготвянето на коледни лакомства е не само резултатът – коледният дух се крие в творческия процес в кухнята!

коледни лакомства, коледни курабии, коледно готвене
Заниманието е подходящо за влюбени половинки, за най-малките членове на семейството, а ето още една идея – за приятели, които не са се виждали отдавна. Храната сближава хората, а готвенето, изпълнено с безброй комични ситуации – още повече. Не е задължително да сте изпечен коледен сладкар, за да ви се получи – с ароматните продукти на сезона сполучливият резултат е почти в кърпа вързан. Ала смехът – него ще го има в изобилие!

 

4. Да помислим за подаръците

Много хора се затрудняват с избора на точния, невероятен и неповторим подарък. Често въздъхваме с “Ама той всичко си има” или “Това не е достатъчно..”, но истината е, че най-прекрасния коледен подарък е емоцията.

Ако си в голямо затруднение, заложи на сантимента – помисли за нещата, които ви правиха щастливи като малки. Може би една игра “Не се сърди човече” или пък преиздадена детска книга, която сте обичали като деца? Невинните и непретенциозни спомени могат да са извор на велики идеи, които докосват сърцата по неподозиран начин.

 

5. Да поканим семейството за празника

В много домове това е традиция, която активно се спазва. И макар не всяко семейство да поддържа близки отношения с цялата си фамилия, е добре да си напомним, че Коледа носи духа на прошката и разбирателството.

коледна трапеза, коледна вечеря, коледен обяд, семейство, заедно по Коледа, заедно за празниците

Ако обичайно се събирате у друг член от семейството, може би тази година е дошъл моментът да го отмениш в нелеката задача да е коледният домакин. Причината да се събираме точно у баба и дядо за празника може би е, че у тях е по-широко, а и кой готви по-вкусно от баба? Възрастните се радват, когато традициите се предават. Да поемеш инициатива за организирането на празничен обяд, да украсиш, да приготвиш традиционните семейни гозби (а и нещо ново!) може да бъде най-големият подарък за твоята майка, баба или друг роднина, който го е правил с любов години наред. Да знаят, че са ни научили на нещо – няма по-голям дар за възрастните.

 

Празниците са прекрасен повод да бъдем по-добри хора! А как да бъдеш най-добра в справянето с почистването след тях, открий в статията ни със съвсем конкретни следпразнични съвети.