5 въпроса за антибактериалния гел, които винаги сте си задавали

Колко често трябва да се използва антибактериалният гел, наистина ли убива микробите и вреди ли кожата на ръцете ми? Знаем, че тези важни теми те вълнуват повече от всякога, затова ще дадем отговор на всички твои въпроси.

 

1. Колко често трябва да се използва антибактериалният гел?

Всички знаем, че трябва да си мием ръцете редовно, но когато сме в движение рядко имаме достъп до вода и сапун. Именно в тези моменти в действие влиза  антибактериалният гел за ръце. За да продължим да спазваме добра хигиена на ръцете, дори когато сме навън, е хубаво да използваме дезинфекциращи гелове за ръце. Особено важно е да го правим преди и след хранене, в градския транспорт и след допир на често използвани предмети и повърхности.

 

2. Как се използва антибактериалният гел за ръце?

Едно от големите предимства на антибактериалния гел за ръце е, че употребата му е бърза и лесна. За да дезинфекцирате ръцете си, нанесете малко количество от гела – около 3 мл върху ръцете си и ги обтрийте енергично в продължение на 60 секунди. Важно е да знаете, че антибактериалният гел действа ефективно, когато ръцете са видимо чисти и сухи.

 

3. Защо антибактериалният гел за ръце съдържа алкохол?

Етиловият алкохол е активната съставка в антибактериалният гел за ръце Medix. Той се използва в сферата на дезинфекцията от десетилетия и е една от най-безопасните и ефективни антимикробни съставки. 

 

 

4. Изсушава ли антибактериалният гел кожата на ръцете ми?

Не, антибактериалният гел за ръце Medix не изсушава кожата на ръцете. Формулата му съдържа алое вера и глицерин, които са сред най-ефективните съставки за хидратация на кожата. 

 

5. Как да избера подходящ антибактериален гел за ръце?

При избор на антибактериален гел за ръце, винаги четете етикета му, за да сте сигурни, че използвате дезинфекциращ продукт, а не козметичен гел. 

На етикета на всички биоцидни продукти ще откриете номера на разрешително за пускането им на пазара. Този текст гарантира, че продуктът е сертифициран и има ефективно действие в унищожаването на бактериите. Още един признак, по който можете да разпознаете ефективните антибактериални гелове е чрез термини, като “антибактериален” или “дезинфекциращ”, които са изписани на етикета на биоцида. Повече за биоцидите и тяхното действие научете тук. 

 

Вече знаете всичко за състава, употребата и избора на антибактериален гел за ръце. За чисти ръце, където и да сте!