3 трика за по-бързо съхнене на дрехите

Прането е едно от домакинските задължения, които правим най-често. Кошът с пране почти винаги е пълен, затова повечето домакини пускат пералня поне по 2-3 пъти седмично. В този сезон, в който времето е по-влажно и студено, дрехите съхнат много бавно и често това е причината да се натрупва пране, с което не можем да се справим. Днес ще ви споделим 3 трика, които могат да ви помогнат в тази задача. 

  1. Обръщайте дрехите наопаки

Когато простирате винаги след това изчаквайте прането да изсъхне няколко часа, след което обърнете дрехите, които съхнат по-бавно наопаки. По този начин ще ускорите процеса и влагата много по-бързо ще се изпари от тъканите. За страхотно зимно ухание може да използване ALVINA Romantic с парфюмен аромат, в който се вплитат цветни нотки, нежно обгърнати от топъл карамел и мускус.

     2. Погрижете се за подредбата

Винаги трябва да мислим за подредбата на прането, така че най-късите дрехи да са на най-предни позиции на простора, а най-дългите да закачаме отзад. По този начин всички дрехи ще получават достатъчно слънчева светлина, както и до тях ще стига полъха на вятъра, за да ги изсуши по-бързо. Отпред можете да нареждате дрехите на най-малките в домакинството, а най-отзад – одеяла или спално бельо, които заемат най-много място и биха скрили цялото пране, ако се закачат най-отпред. 

    3. Минете по-плътните дрехи с ютия

Ако имате по-плътни или по-спешни дрехи, които искате да изсъхнат възможно най-бързо, има и друг трик, за който можем да ви подсетим – можете да минете дрехите с ютия. Топлината на ютията ще накара влагата да се изпари много по-бързо и след като закачите дрехите на простора, те ще се полу-изсъхнали и ще можете да ги приберете първи след няколко часа. Освен това топлината на ютията ще отключи ароматите на препарата, който сте използвали. Ако обичате дрехите ви да ухаят с интензивен и сензитивен аромат, можете да опитате уханията от парфюмната колекция ALVINA DELUXE PERFUME.