3 начина да се превърнеш в спящата красавица

Знаем, че сутрините ти вероятно започват по един и същ начин: събуждаш се, проверяваш телефона си и ставаш от леглото. Отиваш до огледалото, виждаш следи от възглавница по лицето си и се чудиш как жените от филмите се събуждат перфектно изглеждащи, а на теб ти трябват 30 минути, за да изравниш тена на лицето си. Но не си мисли, че след тези 30 минути всичко се изглажда. Тези белези впоследствие се появяват като бръчки, разпръснати по лицето ти, защото втората най-честа причина за тях всъщност е сънят. Като цяло бръчките се причиняват от загуба на колаген и еластичност, което намалява обема на кожата. Прилагането на повтарящ се натиск (като например спане със страна на лицето ти върху възглавница) или движения на мускулите (като смях и присвиване) срещу колагена ще насърчи разграждането му, което в крайна сметка ще доведе до видими линии. За щастие сме ти подготвили три основни съвета, с които можеш да предотвратиш появата на бръчки и които ще те превърнат в истинска спяща красавица.

 

1. Съсредоточи се върху превенцията срещу появата на бръчки

Според експертите бръчките на лицето по време на сън се образуват поради позиционирането и натиска на кожата. Спането в неправилна позиция може да осуети усилията ти да избегнеш появата на бръчки по лицето си. Има определени навици, които може да промениш, като това да спиш по такъв начин, че лицето ти да не влиза в контакт с памучни калъфки за възглавници. Спането настрани или по корем може да доведе до създаването на дълбоки бръчки по челото и бузите ти. Когато сменяш често страните, спиш с лице надолу или притискаш лицето към възглавницата си, кожата не може да се плъзга по тъканта и започва да се набръчква, което с течение на времето става видимо. Друга често срещана грешка е спането с ръце, притиснати към лицето. Ако си от този тип хора, опитай се да държиш ръцете си под възглавницата. Въпреки че е трудно да промениш позицията си насън, спането по гръб ще се погрижи за сутрешната свежест на лицето ти.

 

2. Спи по гръб и избери правилната възглавница

Знаеше ли, че Джей Ло спи по гръб, заобиколена от възглавници, които да я подпират? Ако начинът, по който изглежда, е показателен, това със сигурност работи. За странично спане се увери, че спиш с изключително твърда възглавница и стратегически позиционирай главата си, така че долната половина на лицето ти да е буквално извън възглавницата. Има и специално създадени възглавници с U-образна форма, които се приспособяват към контура на лицето ти, а резултатът е сън без гънки, бръчки и тотално безгрижие. 

 

3. Обърни внимание на материите

Ако просто не можеш да свикнеш да спиш по гръб, все още можеш да предотвратиш тези бръчки, причинени от калъфката за възглавница, като преминеш от памук към коприна или сатен. Материите също оказват влияние на кожата. Често срещана грешка е използването на калъфки за възглавници с тъкани, които захващат кожата, вместо да ѝ позволяват да се плъзга по нея. В идеалния случай трябва да използваш копринена или сатенена калъфка за възглавница. Това ще намали гънките, линиите и отпечатъците на лицето, докато спиш. Колкото по-малко кожата ти захваща калъфката за възглавница, толкова по-малка е вероятността да получиш постоянни фини бръчки от позицията си на сън. Заслужава си да инвестираш в коприна или сатен, за да намалиш силата на триене и да избегнеш нагъване на кожата си. Памучният сатен също е отлична по-бюджетна опция, но е важно да използваш деликатен омекотител, с който да запазиш фината тъкан. 

Независимо дали ще избереш копринено или сатенено спално бельо, и двете могат да се перат в пералня, така че не е нужно да се притесняваш за сметката за химическо чистене. Важно е обаче да полагаш правилните грижи за тези луксозни и деликатни тъкани. Хубавото е, че Alvina 2 in 1 Fabric Care се грижи за запазването на естествените материи, без да изисква от теб екстра усилия. Иновативната технология на препарата защитава тъканите, като предпазва влакната от загрубяване, предотвратява образуването на мъхести топчета и защитава цветовете от избледняване в резултат от многократните изпирания. Alvina 2in1 Fabric Care съдържа и омекотител, който придава допълнителна мекота на тъканите, дарявайки постелята ти с дълбок и нежен аромат, достоен за принцеса.

 

Готова ли си за още хитри тройки, които да те улеснят? Научи как да удължиш живота на дрехите си с тези 3 златни правила!