3 лесни съвета как да спазваме отлична хигиена на ръцете

Днес повече от всякога искаме да запазим своето здраве и здравето на близките си. Спазването на хигиена на ръцете е един от най-добрите начини да се предпазим от нежелани зарази. Споделяме с вас 3 съвета как да го правим ефективно.

 

  1. Мийте си ръцете със сапун

Сапунът, освен най-простото средство за хигиена, познато на хората от векове, е и един от най-използваните продукти в ежедневието ни. Измиването на ръцете със сапун и вода е сред препоръчваните начини да предотвратим навлизането на бактерии и вируси в тялото.

 

Вероятно си задавате въпроса какъв вид сапун да използвате – твърд или течен?

Течният сапун е лесен за употреба, икономичен и много хигиеничен. Той е подходящ не само за домакинства, но и в обществени пространства, където е важно да се минимизират точките на допир от много хора, за да се спре разпространението на бактерии и вируси.  

 

Medix е марка №1 по продажби в България в категория течни сапуни*  и се предлага в разнообразие от аромати в мека кремообразна или гел формула – Medix Cream Collection и Medix Pure & Fresh.

*На база данни одит продажби в обем/стойност/бройки за категорията Течни сапуни, провеждан от Нилсен България, за 2019 г., пазар Тотал България. (Copyright © 2020, The Nielsen Company.)

 

Меката кремообразна формула на Medix Cream Collection e обогатена с екстракти и галещи сетивата аромати, които да задоволят всеки вкус.

Ако пък сте почитатели на гелообразните сапуни, то тогава деликатната гел формула с антибактериална съставка на Medix Pure & Fresh е правилното решение за вас. 

 

 

  1. Мийте ръцете си често

Освен да мием ръцете си стрателно за поне 20 секунди, трябва да го правим и често. А след всяко измиване е хубаво да се въздържаме от докосване на замърсени повърхности. Някои от ситуациите, след които задължително трябва да измием и дезинфекцираме ръцете си са:

  • С прибирането у дома
  • След като отидете до тоалетната
  • След контакт с животни
  • Преди и след ядене – особено при готвене и след обработка на сурово месо
  • Преди и след контакт с болни хора
  • След кашляне, кихане или издухване на носа
  • След контакт с дръжки на врати или копчета в обществени сгради

 

 

  1. Мийте ръцете си правилно

Без значение какъв сапун използвате, много важно остава да миете правилно ръцете си за поне 20 секунди с топла вода. Споделяме с вас 12-те стъпки към идеално чистите ръце, разработени от Световната здравна организация.

 

 

Нашият призив е – пазете се, мийте си ръцете и се наслаждавайте на времето с близките си хора. Здравето е най-ценно – пазете го, като не забравяте да поддържате отлична хигиена на ръцете.