Коледни забавления у дома с най-малките

Коледа е времето, в което си спомняме за семейния уют и щастливите моменти от детството ни. Очакваме с нетърпение любимите си мигове като опаковането на подаръци, печенето на сладки и семейните снимки с коледни шапки. Тази Коледа се очертава да бъде по-различна, но ние знаем, че можем да я направим отново специална и наситена с емоции. За тази цел сме подготвили няколко идеи, с които да посрещнем дните в уюта на дома си с приказна коледна атмосфера.  

 

1. Направете си сами коледна украса

Знаем, че коледната украса е едно от основните неща, с които допринасяме за празничното  настроение. Всички имаме “онези” играчки за елхата или сувенири, които сме събирали през годините и ни носят десетки спомени. Тази година обаче имаме достатъчно време у дома, за да си направим сами украса. Позволете си да създадете спомен за следващите години като направите семейно парти за създаване на празнична украса с най-малките. Все пак всички знаем, че най-хубаво се украсява, когато първо сме почистили добре дома си добре. В тази задача се включват препаратите Medix Universal –  които са номер едно по продажби в България*. Medix Universal има мултифункционална формула, за да заблести дома ви от чистота и да ухае добре по-дълго време. Но да се върнем на украсата – вижте какво можете да направите сами у дома с децата си:

 • Гирлянди от цветна хартия 
 • Преспапие от буркан 
 • Коледни играчки за елхата от шишарки, канелени пръчици и сушени портокалови резени
 • Венец за входната врата
 • Хартиени снежинки за прозорците

 

 

2. Пригответе вкусни коледни сладки

Част от магията на Коледа се крие в аромата на прясно изпечени курабийки, който се носи из целия дом. Ако минали години не сте намирали време да приготвите канелени сладки или вкусния ябълков щрудел, то тази година можете да пробвате да ги приготвите. Подгответе рецептите за любимите сладкиши, а за малчуганите пригответе коледни престилки, за да се почувстват като истински пекари. Уверете се, че разполагате с различни цветове за украса на сладки и задайте тон на домашната Коледа с вкусни сладки курабийки. Ние обаче знаем колко голям хаос може да настъпи в кухнята, когато готвим заедно с деца. Ето защо не забравяйте да се подготвите и с правилните почистващи препарати. Доверете се на ефективна формула за мощно измиване на съдовете и нежна грижа към кожата на ръцете със завладяващи аромати на серията Medix Beauty Balsam, който също е номер едно по продажби в България**. А на въпроса какво да си приготвите, ви предлагаме няколко класически сладкиша:

 • Коледни сладки с канела. Можете да експериментирате с различни коледни формички и да ги украсите със забавни цветни боички
 • Брауни – ако все още не сте опитвали да го приготвите, съветваме ви да го направите – шоколадовият му вкус е любим на всеки мъник
 • Домашен ябълков пай с орехи
 • Коледен щрудел – нещо нетрадиционно, но много тематично

 

 

3. Направете си коледно пижамено парти

Кой не обича весели коледни пуловери и още повече – кой не обича празнични пижами? Така или иначе те се превърнаха в “официалното” ни облекло, защо да не си направим пижамено парти с коледна тематика? Можете да предизвикате онези големи усмивки по лицата на децата като ги изненадате с весели празнични пижамки и като подготвите занимания, които да правите заедно, наслаждавайки се на една прекрасна семейна вечер. А ако вече имате весели коледни пуловери – изкарайте ги от гардероба и се насладете на празничната атмосфера у дома. Колкото до заниманията, които да подготвите, вижте нашите предложения:

 • Семейни настолни игри 
 • Любими коледни филми
 • Горещ шоколад по тайна рецепта
 • Направете си коледно караоке
 • Къщичка от джинджифилови сладки, която да декорирате сами

 

Ние се вдъхновихме и заредихме с празнично настроение само докато писахме тези редове, надяваме се, че сме успели да направим същото и за вас. 

 

*На база данни от търговски одит за продажби в стойност, обем и бройки за категория Домакински препарати, провеждан от Нилсен България, за обобщен период от Септември 2019 до Август 2020, включително, за пазара на дребно, включващ Цяла България  (Copyright © 2020, The Nielsen company).

**На база данни от търговски одит за продажби в бройки за категория Препарати за миене на съдове, провеждан от Нилсен България, за обобщен период от Септември 2019 до Август 2020, включително, за пазара на дребно, включващ Цяла България (Copyright © 2020, The Nielsen Company).