Кой е цветът на 2019-а година?

Всяка година експертите от Pantone Color Institute гласуват кой ще бъде цветът на годината. Това се случва след редица обсъждания, проучвания и анализи в сферите на изкуството, дизайна, филмовата индустрия, кулинарията и какво ли още не.

Цветът, който институтът избра за 2019-а година, ще доминира през следващите 12 месеца. Според експертите той е “жив корал” (Living Coral).

Pantone Color Institute описват нюанса по следния начин:

„Трептящият и в същото време мек оттенък на „живия корал“ ни обкръжава с топлина и грижа, за да създаде комфорт и свежест в нашата постоянно променяща се среда.“

Експертите отбелязват още, че този цвят може да се срещне както в дивата природа, така и в света на бързо развиващите се технологии. Неговата универсалност и свежест го правят подходящ за множество сфери в нашия живот – приложим е както у дома, така и в работна среда. Може да освежи гардероба ни, да промени визията ни или да допринесе за домашния уют.

Цветовете, с които успешно можем да съчетаем във визията си с красивия коралов цвят, са тюркоазено синьо или бяло. В по-смели комбинации спокойно можем да напаснем корала с ярък цвят като жълто или по-семпъл цвят като сивото.

Най-фините и пъстри материи в гардероба си може да поддържате с омекотител за тъкани с дизайнерски парфюм ALVINA Début. Свежите ухания на нежен божур и водни цветя нежно разкриват аромата на топъл мускус и ароматна праскова. Новите тенденции в цветовете трябва да се отпразнуват с феерия от изящни аромати.