Кои са цветовете на 2021 г. и как да ги поканим в дома си?

Всички очаквахме 2021 година с нетърпение след множеството предизвикателства, пред които се изправихме през изминалата 2020. Още повече се зарадвахме да я приветстваме с новите цветове на годината обявени от института Pantone. Тази година по изключение те са два –  сивото “Ultimate Grey” и жълтото “Illuminating”, които се допълват взаимно, придавайки усещане на баланс и надежда. 

 

Какви послания носят двата цвята?

И тази година института „Пантон“ (Pantone) не следва единствено модните тенденции, а основава избора си и на послание, което да приложим около себе си, в дрехите и дома ни. Сивото носи усещане за стабилност и безкрайност, докато жълтият цвят ни вдъхновява да сме позитивни със своята слънчева топлина. Тази година очакваме тази комбинация да доминира интериорния дизайн, защото самите ние прекарваме все повече време у дома и именно там търсим усещане за спокойствие, уют и щастие. 

Как да приветстваме цветовете на 2021г. в дома си?

 

1.Декорациите са най-лесният начин да “преобразим” дома си

 

 

Красиви жълти цветя, поставени в каменно сива ваза, могат да украсят секцията или масата в хола ви. Комбинирайте цветовете на годината и с възглавничките на дивана си. В кухнята пък можете да поставите акценти с кърпите за ръце, ръкохватките или дори чашите за кафе. Внесете усещане за уют с малки детайли като подложки за чаши. Ще забележите как една по една декорациите започват да превръщат дома ви в едно по-уютно и светло място. Освен това свежестта у дома ни кара да усещаме пространството по-приветливо. Това е целта и на продуктите от серията Medix Universal, които са №1 по продажби в България*. Те поддържат повърхностите блестящо чисти, а ароматът им задържа по-дълго време свежестта у дома.

 

2. Пребоядисайте стените, ако сте готов за по-мащабен проект у дома

Дългото време, което прекарваме у дома, може да ни вдъхнови да направим дори и по-големи промени. Ако сте готови да пребоядисате у дома с цветовете на 2021г., поставете жълтото на стените, които са акцент, за да изпъкват. Или изберете фигурални мотиви между двата цвята, за да постигнете по-артистично усещане.

 

3. Използвайте картини и постери, за да постигнете завършеност в помещението.

 

 

Акцентите по стените превръщат всяка стая от пространство, в по-уютно и завършено място, което можем да наречем дом. Използвайте жълти картини и постери върху сивите стени. Можете да сложите и черно-бели снимки в ярко жълти рамки, за да постигнете още по-силни акценти. 

 

4. Бъдете смели с текстурите

Не само самите цветове имат значение, но и текстурите и материите. Комбинирайте различни такива, за да придадете дълбочина и същевременно динамичност на дома си. Например ако имате кожен диван, поставете върху него мека завивка. Ако пък сте решили да поставяте тапети, изберете такива с по-изразена текстура. Съчетайте елементите в помещението с  един килим, който внася допълнителна доза уют. За чистотата и свежия аромат в помещението можете да разчитате на  Medix Universal ., той ще допълни отлично настроението в дома ви!

Открихте ли идея за вашия дом сред нашите съвети? Носете смело цветовете на 2021 и г. И ги внесете и в дома си, за да се чувствате заредени, вдъхновени и обнадеждени, когато сте вкъщи. Това може да е първата стъпка към една по-добра и успешна година. Открийте още идеи как да внесем спокойствието у дома тук. 

*На база данни от търговски одит за продажби в стойност, обем и бройки за категория Домакински препарати, провеждан от Нилсен България, за обобщен период от Септември 2019 до Август 2020, включително, за пазара на дребно, включващ Цяла България (Copyright © 2020, The Nielsen company).