Как да съчетаем цвета на 2020 година?

По традиция специалистите от Pantone Color Institute обявиха цвета на 2020 година – “Класическо синьо” (Classic Blue). Както винаги, организацията направи избора си на базата на актуалните тенденции в модата и интериорния дизайн. 

„Цветът поражда асоциации за необятното и безкрайно вечерно небе. „, споделя изпълнителният директор на института, Литрис Ейзман. От емоционална гледна точка синьото ни носи усещане за спокойствие и надеждност. Някои от останалите предимства, които се свързват с цвета, са подобряването на преценката, мисълта и концентрацията. Универсалността на цвета го прави подходящ за множество сфери в нашия живот – приложим е както у дома, така и в гардероба. 

 

 

Някои от цветовете, с които можем да съчетаем класическия син цвят, за да постигнем хармония в дома си, са меки и успокояващи цветове, като светло синьо, бежово и прасковено. Ако търсим екзотичен ефект, можем да комбинираме класическото синьо със светло розово, медено или тъмно сиво. Разбира се, ако не искате да се “обвързвате” със синьото в дългосрочен план, не е необходимо да боядисвате стените си. Можете да заложите на отделни акценти като спално бельо, килими и текстил, които можете да смените бързо и лесно, когато пожелаете.  

Огромно предимство на класическо синьото за гардероба ни е, че си подхожда с почти всички цветове. Всеки от нас има поне един чифт любими дънки или дънково яке, нали? Ако през ежедневието си носите неутрални дрехи, то можете да включите синьото в избран елемент от визията си – яке, риза, пуловер или панталон. Дори и да сте облечени в черно или бяло, ярко синият цвят веднага ще оживи и ще му придаде изтънченост. Ако пък не искате да вкарвате синьото в дрехите си, то можете да заложите на цветните аксесоари за акцент – чанта, обувки или шал.

 

 

Чудесен начин да отпразнуваме новия цвят на 2020 година е, като го използваме в друга синя комбинация – омекотител ALVINA Deluxe Perfume Attraction. Лесен за употреба и икономичен, той запазва ярките цветовете на тъканите и придава на дрехите дълготрайно изискано ухание.