Как да спазваме безупречна хигиена, докато сме навън?

Динамичното ежедневие не е пречка да поддържаме безупречна хигиена на ръцете. Подготвили сме ви четири съвета за чисти ръце, където и да сте!

1. Да си създадем полезни навици

Можете ли да отгатнете колко често докосваме лицето си? Изследвания сочат, че човек допира лицето си с ръце средно 23 пъти на час, като голяма част от тях се случва несъзнателно. Именно затова е хубаво да спазваме безупречна хигиена на ръцете по всяко време. Един от начините да го направим е да докосваме с повишено внимание публично използвани повърхности и предмети. Важно е и да си създадем полезни навици, като това да не пипаме лицето си и да мием ръцете си редовно. 

Разбира се, има и ситуации, в които няма как да избегнем докосването на различни повърхности – като пазаруването в магазина, пътуването в градския транспорт или пък разхождането на домашния любимец. В такива моменти на помощ идва антибактериалният гел за ръце Medix.

2. Да поддържаме ноктите си чисти

Пълноценната хигиена на ръцете включва и грижа за ноктите на ръцете. Хубаво е да поддържаме ноктите си чисти, за да попречим на мръсотията и бактерииите да се събират под тях. 

Когато мием ръцете си или използваме дезинфекциращ гел трябва старателно да почистваме и зоната около ноктите. Хубаво е да не премахваме кожичките около ноктите, понеже те действат като бариера за предотвратяване на инфекция. А преди и след всяко подрязване на ноктите е препоръчително и да почистваме и дезинфекцираме инструментите, които използваме (нокторезачка, пила и др.) 

 

 

 

3. Да дезинфекцираме ръцете си 

Когато сме в движение и нямаме достъп до вода и сапун, е препоръчително да използваме други методи за почистване и дезинфекция. Антибактериалният гел за ръце  осигурява бърз и лесен начин за поддържане на безупречна хигиена на ръцете, където и да сме: в офиса, на път, на детската площадка, в автобуса, с домашния любимец, в здравни и обществени заведения. Той в компактна опаковка, която се побира във всяка дамска чанта или дори джоба на дрехите ни. Антибактериалният гел за ръце Medix е биоциден продукт, който унищожава 99,9% от бактериите и вирусите!* Повече за биоцидите можете да прочетете тук

Освен че продуктът има силно и ефективно действие срещу бактериите и вирусите, той има и екологични предимства – след употребата му не остава отпадък, като мокрите кърпички например. Антибактериалният гел Medix има и хидратиращи съставки, като алое вера, благодарение на които той не изсушава кожата на ръцете и е щадящ дори към чувствителна кожа.

4. Да нанасяме антибактериалния гел за ръце правилно

Голямо улеснение е, че антибактериалният гел за ръце се използва изключително лесно и бързо, без необходимост от вода и сапун. Въпреки това, за да бъде действието му ефективно, трябва да го употребяваме правилно. За да дезинфекцирате ръцете си, нанесете малко количество от гела – около 3 мл, и обтрийте ръцете енергично в продължение на 60 секунди.

Важно е при употреба ръцете ни да са видимо чисти и сухи. Количеството на дезинфектанта трябва да бъде достатъчно, за да покрие изцяло кожата и да я поддържа влажна през цялото време на въздействие, посочено на етикета. 

Надяваме се да сме ви мотивирали да спазвате още по-безупречна хигиена, дори и в натовареното ежедневие. За целта се придържайте към трите ни съвета за чисти ръце, където и да сте!

*При спазване на указаното експозиционно време от 60 сек и начин на употреба. Биоцид с бактерицидно и частично вирусоцидно (вируси с обвивка) действие, за хигиенна дезинфекция на ръце, съгласно Разрешение за пускане на пазара на биоцид № 1007-3/12.02.2015 г.

Категория на опасност: Запалими течности, кат 3. Използвайте биоцида предпазливо. Преди употреба винаги четете етикета и информацията за продукта