Medix – марка №1 по продажби в България* в категорията Течни сапуни

*Информацията e на база данни от одита на търговската мрежа на дребно, продажби в обем/стойност/бройки за категорията Течни сапуни, провеждан от Нилсен България, за сумиран период от Януари до Декември 2019, включително за пазар Тотал България. (Copyright © 2020, The Nielsen Company.)

Проучването се провежда в национално-представителна извадка от обекти, в която се проследяват продажбите към краен клиент. Тези продажби в последствие се екстраполират до цялата съвкупност от търговски обекти за търговия на дребно в страната.

Проучване на търговията на дребно покрива Супермаркети />301 кв.м./, Много Големи и Големи бакалии /41-300 кв.м./, Средни и Малки бакалии (<41 кв.м.), Смесени магазини, Магазини за битова химия, Козметични магазини и дрогерии, Аптеки и бебешки магазини.

Категорията Течни сапуни включва продукти в течна форма предназначени за измиване на ръце, лице и тяло, както и пълнители за диспенсери с помпа. В категорията не се включват: течности и гелове за почистване на лице, почистващи кремове и млека, продукти за премахване на грим, интимни течни сапуни и гелове, течни сапуни за домашни любимци.