7 навика, които ще улеснят живота ви

Модерната жена може да съчетае в един ден работа, грижа за децата, разходка из града и безупречно чист дом. Всичко това е въпрос на време и организация, навик и малко хитринки. Сега ще ви споделим нашите 7 навика, които могат да направят живота ви по-лесен:

  1. Ставайте по-рано сутрин

Настройването на много аларми, една след друга, определено не прави ставането сутрин по-лесно. Събуждайте се по-рано и ще имате много по-продуктивен ден. Направете си пълноценна и вкусна закуска, отделете време да прочетете няколко страници от любима книга и изпийте кафето си бавно. Когато станете рано, няма да закъснявате за работа и денят ви ще започва с усмивка, а не с бързане към офиса. Опитайте!

  1. Оставяйте подредено, преди да си легнете

Много хора имат навика да оставят чиниите в мивката след вечеря с идеята да оправят на сутринта. Опитайте да промените това и веднага след вечеря бързо да измиете чиниите с помощта на Medix Beauty Balsam. Така сутрин ще се събуждате и ще пиете кафето си в уютна и подредена кухня.

  1. Правилото за 2-те минути

Продуктивните хора имат едно изключително простичко правило, което обаче може да промени живота ви. Не отлагайте нищо, което можете да свършите за по-малко от 2 минути. Така хаосът у дома ще спре да съществува. Ще подредите разхвърляните на леглото дрехи, ще пуснете пералня или ще забършете плота на печката, който винаги оставяме за другия ден. Почистването на керамичния плот става много лесно с помощта на Medix Cream Protect.

  1. Изгладете си дрехи от предишната вечер

Колкото и рано да се опитвате да ставате, понякога сутрин просто има много за вършене. За това вместо тепърва да гладите дрехите си, подгответе си ги от предната вечер. По този начин ще избегнете и момента с цялото чудене сутрин, наречено “Какво да облека?”

  1. Пазарувайте по списък

Пазаруването може да е забавно, когато сме подготвени и носим в себе си списък с необходимите продукти. Така няма начин да забравите нещо и да се налага да тичате напред-назад до магазина и обратно. Много е полезно да си правите категории в списъка – като хранителни продукти, почистващи препарати и пр. Опитайте и ще усетите разликата от това да пазарувате по спомен.

  1. Не пропускайте деня за чистене

Пуснете си музика, направете си ароматно чайче и се захванете със седмичното почистване на дома. Пропуснете ли, има шанс това да ви стане навик, а винаги можете да си направите едно задължение приятно с малко хитринки. Използвайте правилните препарати за правилните цели за бързо и лесно почистване на дома. Например след прахосмукачка винаги минавайте с паркета с MEDIX Parquet & Laminate Flowers, за да почистите перфектно. След забърсването на прах пък, освежете дървените повърхности с MEDIX EXPERT Cream Polish. И така бързо, лесно и приятно ще сте готови със задачата!

  1. Спортувайте по малко, но често

На всички ни се случва да не успяваме да вмъкнем в графика си време за редовно и пълноценно спортуване в залата по 1 час вечер. Но това не означава, че не можете да отделяте по 15 минути сутрин, в които да потренирате у дома. Много по-добре е да спортувате по малко време, но по-честичко, отколкото да пропускаме да се раздвижим. Това ще ви даде много енергия и тонус за целия ден, опитайте!