6 идеи за забавни и продуктивни занимания вкъщи

В безпрецедентната ситуация, в която се намираме, социалната изолация е наложителна мярка, за да предпазим здравето на себе си и близките си. Но стоенето у дома има една добра страна – имаме време за всичко, което сме отлагали – за семейството, за себе си, за дома си. Споделяме с вас 6 идеи за забавни и полезни занимания, които можете да правите от комфорта на дома си. 

 

1. Обадете се на близък човек, когото не сте чували отдавна

В обичайното ни забързано ежедневие не ни остава време за десетки неща, които искаме да направим. И въпреки, че ситуацията не предполага да се срещаме на живо с роднини и приятели, благодарение на технологиите имаме хиляди възможности да се свържем с тях дигитално. Страхотен начин да покажем загриженост и съпричастност към близките си в този тежък момент, е като им се обаждаме редовно. 

 

2. Пробвайте нови рецепти

Сега е точното време да изпробвате онези десетки рецепти, до които не сте имали време да стигнете. Готвенето е и добър начин да съберете семейството на масата или да се разсеете малко. А използваните съдове можете да превърнете в чисти с помощта на Medix Beauty Balsam

 

 

3. Запишете се на онлайн курс

Онлайн курсовете и семинарите са страхотен начин да усъвършенстваме уменията си в различни области. Независимо дали имат желание да научите нов език или да задълбочите знанията си в области като история, математика, физика, изкуство или дори молекулярна биология – има създаден курс за това. А най-хубавото е, че голяма част от тях са безплатни, затова всичко, което трябва да вложите, е вашето време и старание. 

 

4. Бъдете физически активни

Намаляването на количеството движение, на което сме свикнали в ежедневието, се отразява видимо и върху тялото и здравето ни. Световната здравна организация препоръчва 150 средноинтензивна или 75 минути високоинтензивна физическа активност седмично. Ако разделим това време на дните в седмицата се разпределят около 20 минути движение на ден, което освен, че ще ви разсее от негативни мисли, че ви зареди с енергия. Можете да практикувате йога, пилатес, упражнения за различни части на тялото или дори да танцувате с децата си! В момента има и различни онлайн фитнес видеа и предизвикателства, в които можете да се включите за допълнителен стимул. 

 

 

5. Намерете си ново хоби 

Танцувайте, рисувайте, шийте, плетете. Има толкова много неща, които може да правите вкъщи, като развивате въображението си и се забавлявате. Можете да впрегнете в новото си любимо начинание и цялото семейство и да го превърнете в общо забавление вкъщи.

 

6. Направете пролетно почистване

Въпреки променливото време, астрономическата пролет отдавна настъпи. Едва ли ще намерите по-добър момент за старателно почистване на дома си от сега. Сигурни сме, че зимният ви сезонният ви гардероб има нужда от пренареждане, а сега имате достатъчно време да го организирате така, както планирате от месеци. За да пoдарите на дрехите си свежестта и аромата, от който имат нужда, ги изперете с Alvina My Perfume Collection.

 

 

Надяваме се с предложените идеи да сме ви вдъхновили да използвате пълноценно ресурса от време, който имате. Сега е моментът да сме по-обединени от всякога, дори и да сме физически разделени. Бъдете здрави и останете вкъщи.