5 хитринки при подреждането на пролетния ви гардероб

Пролетта е любимият ни сезон, не само защото всичко е разцъфнало, слънчево и красиво, а и защото е време да приберем зимните дрехи. Любимо време, в което сменяме дебелите пуловери с по-ефирни, цветни и пролетни дрехи.

Понякога ни е трудно да се организираме и да подредим гардероба си по най-добрия начин и за най-кратко време. Точно за това имаме няколко съвета за това как да оптимизирате пространството в гардероба си и как да ви е по-удобно.

     1. Погрижете се за зимните дрехи

Когато прибирате зимните си дрехи, хубаво е да ги почистите, дори да смятате, че всички са минали през пералнята. Понякога забравяме, че сме носили дадена дреха и я сгъваме при изпраните. Освен това прахта, която се събира, полепва по тях и е хубаво, когато ги прибираме, отново да ги изперем и да знаем, че са чисти за времето, в което отново ще ни потрябват. За дълъг, приятен и свеж аромат използвайте Alvina Deluxe Perfume, с който дрехите ви ще ухаят приятно за дълго.

  1. Извадете всички дрехи и почистете рафтовете

Преди да сложите пролетните си дрехи и да ги подредите, е добре да изчистите хубаво гардероба си. Фината прах достига и до най-закътаните местенца, за това трябва да се погрижите да изчистите всяко ъгълче от вашия гардероб. Започнете да сваляте прахта отгоре надолу с Medix Expert Furniture, който ще се погрижи за чистотата на дървените повърхности и ще ги освежи по най-добрия начин.

  1. Използвайте кутии

Понякога най-малките части от облеклото ви превръщат реда в хаос. Точно за това използването на кутии въвежда изключителен ред във вашия гардероб. Можете да си вземете една по-голяма кутия, в която да съберете всичките си чорапи, за да не се разпиляват по рафтовете и шкафовете. Красива кутия също може да ви послужи и при подредбата на бельото ви, така че винаги да е прибрано и сгънато на едно място.

  1. Използвайте закачалките си оптимално

Много често допускаме грешката да слагаме по една дреха на закачалка, гардеробът ни да се запълни и да няма повече място, а всъщност да не сме използвали оптимално мястото. Слагайте повече дрехи – панталон, сако и дори риза на една закачалка, така че да освободите повече място при сгънатите дрехи. Не прекалявайте и с броя закачалки, така че те да са толкова нагъсто и да мачкат прилежно закачените от вас дрехи.

  1. Подредете и бижутата си

Всички имаме от тези дълги гердани, които вечно се заплитат в кутиите ни за бижута и е трудно да бъдат съхранявани, ако не се използват често. Вземете си малки самозалепващи се кукички и ги залепете от вътрешната страна на вратата на гардероба. Вземете си няколко и закачете бижутата си на тях. Така никога повече няма да се оплитат, а и да си признаем – изглежда много свежо, красиво е и практично.

След цялата тази бъркотия, която вече сте подредили, не забравяйте хубаво да изчистите пода на стаята, защото вероятността да е посипан с прах, конци и малки боклучета, е голяма. За целта Medix Universal ще ви улесни и ще почистите за отрицателно време.