5 съвета как бързо да приготвим багажа си за морето

Има хора, които харесват това да събират багаж, когато трябва да пътуват за повече време, но те са по-скоро изключение. За повечето – това е сложна задача, която отнема време, винаги можеш да забравиш нещо и не знаеш къде да побереш всички неща, които искаш да вземеш със себе си. За всичко обаче си има хитринки, ето и нашите 5: 

  1. Списък за всеки повод

Това е нещо изключително полезно, когато стягаме багажа си. И не просто да седнем и да направим списък за поредното пътуване, а да имаме 2-3 варианта, по които винаги да се водим, когато си стягаме багажа. Например може да направите списък за морето с всички необходими неща, които ви трябват най-вероятно всяка година. Запазете този списък и го ползвайте всяка следваща година – така просто ще спестите много време и няма как да забравите плажната си кърпа, джапанките или зарядното за фотоапарата. Можете да си направите списък за уикенд пътувания, където ви трябват доста по-малко неща или такъв за приключение в планината.

  1. Изрядни куфари 

Когато пътувате някъде, винаги остават разни дрехи в куфара, които понякога забравяме да махнем и бавят стягането на багаж следващия път. Нашият съвет е винаги добре да сте почистили куфарите си – както отвън, защото ги носим и слагаме къде ли не, така и отвътре – да махнете всички дрехи, да ги изперете с Alvina Pro Wash и да ги приберете по местата им. След това винаги е по-приятно, когато ни предстои ново пътуване, да извадим куфарите си чисти и изрядни и направо да започнем да подреждаме багажа си вътре.

  1. Да сме подготвили банските си

Когато сме прибрали банските си от миналото лято и сме ги подредили в гардероба, те стоят там дълго време, без да сме ги ползвали. Хубаво е да сме се погрижили за тях добре, за да може, когато ги извадим – да бъдат готови направо да бъдат подредени в куфарите. Можете да се погрижите за тях като ги изперете с Alvina Deluxe Perfume, за да ухаят чудесно дълго време. Така няма да губите излишно време и тепърва да ги освежавате, а направо можете да ги добавим към останалия си багаж за морето.

  1. Да се погрижим за дома си

Понякога оставяме всичко за последната вечер, преди да тръгнем на път. Това е доста стресиращо и спокойно можем да си го спестим като се погрижим домът ни е да чист и подреден 2-3 дни, преди да заминем. Почистете пода бързо и лесно с Medix Universal, забършете праха навсякъде и освежете дървените повърхности с Medix Expert Furniture. А за финал подредете всичко по местата си, за да може, когато се върнете от хубавата лятна почивка, домът ви да ви очаква уютен и подреден. Така ще спестите време, както вечерта, преди да заминете, така и деня, в който се върнете – ще можете да се насладите на почивка след дългия път с чаша кафе в ръка. 

  1. Да не взимаме нищо излишно

Като например 3 книги, за всеки случай или две якета, за да ви отиват на различните обувки, когато вечер захладнее малко. По-скоро мислете за лятната ви почивка като малко време за свобода, в което не ви трябват много гримове, нито високи токчета, нито пък лаптоп, с който евентуално можете да свършите малко работа, докато сте на морето. По-скоро мислете за почивката си като няколко дни, в които да се освободите от стреса и от многото вещи. Освен всичко друго това ще ви спести и време, когато приготвяте багажа си и ще сте щастливи от факта, че сте готови за нула време.

Както и да събирате багажа си за морето, най-вече се насладете на емоцията от дългоочакваното пътуване. Приятна почивка и много слънчеви часове, красиви залези и приятна компания!