4 идейни начина за боядисване на яйцата за Великден

Великден наближава и вълнението покрай предпразничната подготовка нараства. Търсим идеи да украсим дома си, рецепти за вкусни козунаци и идейни начини да боядисаме яйцата, така че да са по-различни от миналата година. Ето и нашите 4 предложения:

1. Яйца с декупаж

Много интересна и красива идея, за която всъщност не е нужна голяма подготовка или опит в декупажа. Трябват ви няколко цветни салфетки, четка за рисуване и декупажно прозрачно лепило. За да се получи този красив ефект, трябва да отделите само горния цветен слой на салфетката и да си изрежете няколко фигурки или цветенца. Поставяте изрязаната част върху яйцето и отгоре минавате с четката и декупажното лепило, за да залепне хубаво. И готово! Ако случайно изцапате дървената кухненска маса, почистете бързо и лесно с Medix Expert Furniture.

2. Яйца-кактусчета

Ако обичате винаги да сте различни и по-креативни, тази идея е точно за вас. Нужна ви е само светла зелена боя, а за всеки случай в една купичка можете да разтворите два вида, за да стане по-наситен и хубав цвета. Потапяйте яйцата за кратко в боята, така че зеленият цвят да остане по-светъл и свеж. Дорисувайте с четка и боички, ако нямате – може и с маркер. Цветчетата отгоре можете да намерите в магазините за декорация и да залепите с лепило.

3. Яйца със седефена боя

Ако все още не сте пробвали седефените бои, определено този Великден трябва да боядисате поне част от яйцата си с тях. Цветовете им са изключително наситени, блестящи и изящни. Седефените бои не се разтварят във вода, а на памуче се капват върху самото яйце, след което се боядисват на ръка. Цветовите комбинации зависят от вас, а резултатът винаги е различен. Ако сте забравили да си купите ръкавици и ръцете ви са целите в боя, измийте ги с нежния течен сапун Medix Cream Collection.

4. Рисувани яйца

Независимо от възрастта рисуването винаги е забавно и ни връща към мили детски спомени. Купете си по-тънка и по-дебела четка за рисуване, както и комплект темперни бои. Първо с дебелата четка нанесете един основен цвят, оставете го да изсъхне и след това дорисувайте с тънката четка каквото въображението ви подскаже! Ако не сте внимавали и сте изцапали дрехите си, докато рисувате, побързайте да ги сложите в пералнята и Alvina Pro Wash ще се погрижи за тях.

След цялото това творчество, бои и рисунки, е доста вероятно освен масата, да сте изцапали и пода на кухнята. Не се тревожете, защото Medix Universal ще ви помогне в това да върнете чистотата и блясъка за нула време.

Весели празници!