3 съвета как да изберем подходящ килим за дома

Всеки дом има нужда от детайли, които го правят уютен и създават приятна атмосфера. Килимът е покупка, която може да преобрази изцяло облика на дома ви. Ще ви дадем няколко съвета, с които да изберете най-подходящият килим за вашия дом. 

  1. Тъмни стени – светъл килим 

Тъмните нюанси по стените създават много интересно и модерно усещане във всеки един дом. Обикновено сме свикнали да боядисваме стените вкъщи в светли цветове като бяло, жълто или бежово, но тъмните нюанси имат своя чар. Ако сте взели по-модерно и нестандартно решение за някоя стая и сте избрали стените ви да са в сиво, кафяво или друг по-тъмен цвят, то е добре да помислите за килим в бяло или светло сиво. По този начин оптически ще направите така, че стаята да изглежда по-голяма и ще смекчите тъмните цветове на стените. Не се притеснявайте, че по белия килим може лесно да останат петна, защото Medix Carpets ще ви помогне да се справите с тях.  

    2. Експериментирайте с шарките 

Когато сте традиционалисти и обичате стаята ви да е светла, вероятно ще заложите на бели стени. В такъв случай спокойно можете да експериментирате както с цветовете на мебелите, така и с тези на килима. При по-семпло обзавеждане и съвсем изчистени бели стени, можете да си позволите да поставите в стаята килим с най-различни шарки – флорални, фигурални, абстрактни и въобще всичко, което ви допада. Красивият килим върви ръка за ръка с добре поддържания паркет. Затова не забравяйте да се грижите и за него като в тази задача ще ви помогне Medix Parquet & Laminate.

3. Заложете на нестандартните форми 

Кой е казал, че килимът във всяка стая трябва да има правоъгълна форма? Ако не искате да имате голям килим, който да покрива почти целия под и имате красива настилка, която искате да изпъква – кръглата форма е чудесен избор за вас. Така ще придадете много арт усещане в дома си, особено ако добавите и нестандартен цвят към цялостната идея. Отново ще бъде уютно и красиво, но в същото време – модерно и нестандартно. За допълване на цялостната визия на стаята, можете да добавите и друг елемент в кръгла форма – като декорация на масичката, табуретка или картина с кръгли арт елементи. 

Какъвто и килим да изберете за всяка от стаите в дома си, не забравяйте винаги да създавате усещането за уют. Всеки избор трябва да отговаря на вашите предпочитания и да ви кара да се чувствате приятно и комфортно. Забавлявайте се и бъдете креативни!