3 реалистични новогодишни обещания

Всяка нова стъпка е вълнуваща и носи със себе си много възможности за промяна. В началото на годината много от нас правят списък с обещания, с които да подобрят живота си. Най-добрият начин да спазим всички обещания, е да си поставим реалистични такива. Представяме ви 3 от тях, които може да започнете още днес:

 

      1. Да записвам (и ценя) щастливите моменти

Всеки ден около нас се случват десетки щастливи моменти, които не забелязваме. Много от тях са ситуации от ежедневието – като прегръдка от приятел, когато непознат да задържи вратата или млад човек да преотстъпи мястото си в автобуса. Лесен начин да започнем да обръщаме внимание на малките моменти, е всеки петък записваме по 5 хубави случки, които сме изживели през седмицата. Най-вероятно през първите седмици ще изпитваме лека трудност, но след като свикнем, те ще започнат да ни правят впечатление. 

Поддържането на дневник подобрява не само умението да се изразяваме писмено, а е и страхотен начин да планираме деня си. Воденето на записки намалява стреса и подобрява креативността и е отличен начин да следим дали изпълняваме поставените си цели. Като новогодишните обещания, например.

 

 

 

      2. Да спортувам повече 

Движението е неизменна част от нашето физическо и психическо здраве, настроение и дори светоусещане. Разбира се, под движение нямаме предвид ежедневни двучасови тренировки във фитнеса. Можете да ходите с велосипед или пеша на работа, да се разхождате в парка с приятели или да развеждате домашния си любимец. 

А ако не искате да напускате пределите на дома си, то упражненията вкъщи или дори основното почистване на дома, са добра идея. Знаете ли, че можете да изгорите около 170 калории на час, докато чистите пода, забърсвате праха или сменяте чаршафите? За идеално чист под можете да се доверите на силата на MEDIX Parquet & Laminate Flowers, а в забърсването на праха по мебелите ще ви помогне MEDIX EXPERT Furniture.

 

      3. Да не се лишавам от пълноценен сън

Добрата почивка е изключително важна не само за физическото, но и за психическото ни здраве. Забързаното ежедневие често пречи на продължителния и пълноценен сън. Един от начините да записваме навреме, е като изолираме всякакви технологични средства и екрани около час преди да искаме да заспим. Така, освен, че няма да се разсейваме, ще сме далеч и от така наречената “синя светлина”, която натоварва зрението ни.

Един от най-работещите методи, по които можем да дадем знак на тялото си, че е време за сън, е като си създадем вечерна рутина. Тя може да включва чаша топъл чай, потапяне в любима книга или запалване на ароматна свещ. А в компанията на завладяващия парфюмен аромат на Alvina My Perfume Collection неусетно ще се пренесем в блаженен сън.

 

 

Най-добрият начин да проверим дали сме се справили с плана за изминалата година, е като си направим равносметка за постигнатото. По този начин ще си дадем сметка с кое сме се справили, в кои области можем да се подобрим и на кои приоритети да заложим за следващата година. Каквито и обещания да си дадете за новата година, не забравяйте, че най-важното е вие да се чувствате добре. За финал споделяме една мисъл, която да ви послужи за вдъхновение: „Излезте от историята, която ви дърпа назад. Стъпете в новата история, която искате да създадете.“