Съвети от Мария: 4 лесни трика за чисто пране по време на пътуване

Здравейте, аз съм Мария и освен домакиня, съм работеща жена и майка на три деца. Въпреки динамичното ежедневие, съм приела чистотата на прането като мисия и винаги държа то да бъде свежо и ароматно. По време на пътуване обаче дори и най-малкото петно по дрехите може да се превърне в проблем, ако не можем да го отстраним навреме. Именно затова съм ви подготвила 4 лесни съвета как да се справите с прането при следващото ви приключение.

 

1. Заложете на малко, но практични дрехи

Сигурна съм, че този съвет се разбира от само себе си. При пътуване е хубаво да заложите на практични и удобни дрехи, които сте сигурни, че ще облечете, а няма само да заемат място в багажа ви. През топлите месеци, разбира се, е за предпочитане  дрехите да са от леки материи. Така можете драстично да намалите обема и тежестта на багажа си, както и да скъсите времето, за което прането ви ще изсъхне. 

Друго важно правило, ако искате да пътувате с малко багаж, е да се снабдите с малък куфар. С колкото повече пространство разполагате, толкова повече багаж ще се изкушите да вземете. Това е особено важно ако освен вашия багаж, приготвяте и този на трите си деца, например. 😀

 

 

2. Носете компактна опаковка перилен препарат

Когато се отправяте на пътуване, имайте предвид, че много от хотелите предлагат услуги за пране на дрехи и гладене. Някои апартаменти под наем дори са обзаведени с пералня, която можете да използвате свободно. Препоръчвам ви предварително да проверите дали мястото, в което ще отсядате предлага такъв вариант – това е ключово ако пътувате с малки деца, защото неочакваните петна са гарантирани.

За да бъде прането ви чисто и ароматно дори когато не сте у дома, добавете в багажа и капсулите за пране Medix Alvina. Те са в удобна и компактна Doypack опаковка, която се затваря плътно и заема минимално място. Освен това капсулите за пране Medix Alvina работят чудесно във всички видове перални машини, включително с предно и горно зареждане. Употребата им е изключително лесна – поставят се в бараната на пералнята, а след това и цялото пране. Така ще пренесете неповторимия свеж аромат със себе си, където и да продължават вашите приключения! 

 

 

3. Използвайте калъф за дрехи

Съветвам ви да използвате компактни чанти и калъфи за дрехи, за да разделите чистите от вече носените дрехи. Освен, че е по-хигиенично, ще спестите време след това при пускане на пералнята, когато се приберете у дома. Хубаво е да знаете, че прането на деликатни тъкани, обувки и бельо в специални чанти за пране, ще запази формата и материите на вещите ви.

 

4. Третирайте петната на момента

В случай че сте навън и се полеете с кафе например, третирайте петното на момента. Колкото по-дълго седи замърсяването, толкова по-трудно е да го премахнете. За да отстраните петното забършете с влажна кърпа, а когато се приберете вкъщи, използвайте добрия стар метод – изплакнете го с вода и перилен препарат и пуснете дрехата за пране.

В това начинание ще ви помогнат перилните капсули Medix Alvina. Те са с мощен ензимен комплекс за безупречно изпиране и със засилено действие срещу най-често срещаните петна.

 

 

Ето и още няколко от моите трикове за премахване на петната от дрехите, дори и далеч от вкъщи:

 

  • Прочетете внимателно инструкциите за грижа на дрехите на етикета. Така ще сте сигурни, че дрехата ви няма да се повреди при опит да премахнете петното;

 

  • Преди да третирате петното, отстранете колкото е възможно повече от него от материята. Никога не търкайте петно – това просто го тласка допълнително в тъканта. Попиването с чиста кърпа ще премахне част от него, без да я разпространява допълнително в материята.

 

  • Изперете дрехата в избрана от вас програма с Medix Alvina Laundy Caps. Изберете най-високата температура, която няма да увреди материята, за да сте сигурни, че от петното няма да има спомен. Дори и да боравите с деликатни материи, които изискват пране на ниски градуси, не се притеснявайте – формулата на капсулите за пране е съставена така, че да се разтварят при пране на 20 градуса. Повече информация за капсулите за пране, както и съвети за тяхната употреба можете да прочетете тук. 

 

Предстои ви пътуване? Не се притеснявайте за прането! Следвайте четирите ми съвета, за да бъдат дрехите на цялото семейство по-безупречни от всякога.