Как да предпазим себе си и дома си от вредните бактерии?

Бактериите и микробите са навсякъде. Едно от най-важните неща за здравето на семейството ни е да поддържаме средата около нас чиста, като спазваме отлична хигиена и дезинфекцираме дома си. Споделяме с вас три съвета как да го правим ефективно.

 

1. Да мием редовно ръцете си с течен сапун

Несъзнателно докосваме лицето си десетки, дори стотици пъти дневно. Затова един от важните начини да предпазим здравето си е именно грижата за чистотата на ръцете ни. Може би си мислите, че миенето на ръцете е просто един от навиците в живота ни, с които сме свикнали и правим машинално. Но знаете ли всъщност, че статистиката показва, че само 5% от хората в цял свят си мият ръцете правилно?

Как да миете ръцете си възможно най-ефективно. Намокрете ръцете си с чиста вода и нанесете течен сапун по цялата им повърхност – дори и на местата, на които често не обръщате внимание – между пръстите, на китките и под ноктите. Имайте предвид, че от решаващо значение е използването именно на течен сапун. Препоръчва се и търкане на ръцете поне 20 секунди и внимателно изплакване след това. Не по-малко важно е старателното подсушаване на ръцете, за което се трябва да използвате чиста кърпа. За да поддържате ръцете си чисти и хидратирани използвайте течни сапуни с антибактериална съставка, като Medix Pure & Fresh, който подарява на кожата чистота и свежест на кожата.

 

 

2. Да поддържаме ръцете си чисти, когато сме навън

Голяма част от ежедневието си прекарваме навън – в офиса, в градския транспорт, в хранителните магазини и др. Тези обекти са публични, пълни с хора и съответно не особено хигиенични. В ситуации, в които сте в движение и нямате достъп до вода и сапун, препоръчваме използването на Medix Antibacterial Hand Gel. Антибактериалният гел за ръце унищожава 99,9% от всички познати бактерии и вируси, като почиства и дезинфекцира за минута. А освен това е и много компактен, понеже се събира във всяка дамска чанта.

Как да използвате антибактериалния гел. Сложете малко от продукта на чисти и сухи длани си и разнесете добре по цялата площ на ръцете, между пръстите и под ноктите. Разтрийте енергично ръцете си в продължение на 60 секунди докато течността се изпари. Резултатът са дезинфекцирани ръце – без необходимост от вода и сапун.

 

 

3. Да дезинфекцираме дома си

Последно, но не на последно място – трябва да се погрижим за чистотата и дезинфекцията на дома си. Бактериите могат да влязат вкъщи, но дали те ще се разпространят зависи изцяло от нас. 

Средно повърхностите в дома ни събират около 764 бактерии на квадратен метър. Затова дезинфекцията е изключително важна, също като миенето на ръцете. Както вече сме споменавалибиоцидните препарати са създадени с цел да премахнат вредните за човешкия организъм бактерии. Как да дезинфекцирате дома си правилно и да избегнете най-често допусканите грешки, прочетете тук

Хубаво е да дезинфекцираме възможно най-много части от дома си, като приоритетно е почистването на кухнята, банята, мивката, дръжките на вратите и пода в коридора. За целта използвайте Medix Razor, който се предлага под формата на гел, спрей и течен универсален препарат. Дезинфектантът е идеалното средство за защита на цялото семейство от 99,9% от всички познати микроби*.

 

 

Препоръчваме ви да се придържате към трите съвета за поддържане на чиста и здравословна среда. За повече усмивки и безгрижни дни с любимите ни хора, без притеснение от вредните бактерии. 

*На база проведени микробиологични изпитвания на продуктите, които показват, че при спазване на указаното експозиционно време, се постига необходимата редукция на тест-щамовете (всички познати микроби, вкл. Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Enterococcus hirae, Candida albicans), съгласно изискванията на БДС EN 13697:2002 и БДС EN 1040:2006.