Как да направим терасата си уютна за лятото?

Как да не обичаме летните вечери, в които можем да се отпуснем у дома с напитка в ръка и да си почиваме. През лятото няма по-подходящо място от това на терасата, където да се насладим на прохладния въздух и красивата гледка. За тази цел е чудесно да сме я направили възможно най-уютна и в наш стил. Как да стане това?

1. Почистете прозорците

Първите стъпки към това да си създадем уют, където и да е, е да почистим хубаво, за да се чувстваме добре. Прозорците са първото нещо, което забелязваме, когато излезем навън. Най-лесният начин да почистите е като вземете суха кърпа и препарат за прозорци Medix Glass. С няколко напръсквания вече сте готови с тази част от подготовката за идеалната лятна тераса.

2. Заемете се и с плочките

Най-хубаво е, когато можем да излизаме боси на терасата и да се чувстваме комфортно, именно защото сме си у дома. За тази цел плочките трябва да са перфектно чисти, защото в градска среда винаги се събира прах много по-бързо. И тази задача е лесна и ще я отметнете бързо с Medix Universal.

3. Изберете цветни възглавнички за столовете

Изключително приятно става, когато сложите цветни възглавнички на столовете на терасата. Ако се чудите на какви цветове да се спрете, изберете нещо свежо зелено или слънчево жълто, което ще придаде още лятно настроение. Тъй като и възглавничките събират прах, има някои които могат да се перат в пералня. Проверете на етикета и ако може – изперете ги като се доверите на Alvina Pro Wash.

4. Закачете лампички

Лампичките създават неповторима атмосфера! Можете да си вземете такива на батерии или лампички, които се зареждат от слънчевите лъчи. Така ще светят вечер и няма да имат нужда от друг заряд. Можете да ги закачите в горната част на терасата ви или ако няма къде – да ги увиете около парапета.

5. Сложете саксии с цветя

Растенията винаги са добра идея, където и да решите да ги поставите. Има такива, които виреят навън и растат най-добре, когато са на открито. Някои от тях са мушкато, карамфил, петуния или каланхое. Можете да ги сложите по ъглите на терасата, където няма да ви пречат или вие да ги нараните без да искате. Ако нямате достатъчно място, винаги можете да ги закачите на висящи поставки.

Както и да решите да разкрасите терасата си у дома, просто се наслаждавайте на дългите летни вечери с любимите хора. Говорете дълго, отделяйте време един за друг и се радвайте на уютната домашна обстановка. Весело и щастливо лято!