Какви дрехи отиват на всяка от 4-те типа женски фигури?

Всяка женска фигура е прекрасна, а всички ние сме различни и това е чудесно. Добре е да научим какъв тип фигура имаме и според това да избираме дрехите, които носим. Така много по-лесно ще се ориентираме, когато разглеждаме в магазина и ще сме сигурни, че сме направили най-правилния избор на тоалет.

Първо, нека си припомним кои са четирите основни типа:

1. Триъгълник
2. Обърнат триъгълник
3. Правоъгълник
4. Пясъчен часовник

1. Триъгълник

При този тип фигура долната част на тялото е по-широка, а бюстът и раменете са по-малки. В случая е хубаво да избягвате прилепнали дрехи, които ще акцентират на ханша ви. За да балансирате фигурата можете да добавяте обем в горната част – със сако или блуза с къдрици например. Друга хитринка е да обличате много светли блузи, които оптически отново да помогнат за баланса. Саката напомнят за елегантен стил, на който чудесно би отивал ароматът на Alvina Elegance.

2. Обърнат триъгълник

В този случай по-широката част е в раменете и бюста, а ханшът е значително по-малък. На такъв тип фигури добре стоят широките ефирни панталони и по-прилепналите блузи в тъмните нюанси. Съвсем спокойно можете да носите и разкрояващи се цветни поли и рокли, които отново оптически ще добавят обем в долната част на тялото. Разкроените ефирни поли са изключително романтичен акцент в тоалета, който си има и подходящ аромат – Alvina Romantic.

3. Правоъгълник

Този тип фигура се отличава с липсата на ясно изразени извивки. В такъв случай имате нужда да подчертаете талията и да придадете обем както в горната, така и в долната част на тялото. Тук изключително подходящи са широките ризи и блузи, върху които се можете да облечете разкроена пола – с акцент коланче на талията. Този магнетичен стил можем да опишем с един единствен аромат – Alvina Magnetic.

4. Пясъчен часовник

Тази фигура се отличава с тънка талия и хармоничен с ханша бюст. Ако имате такава фигура съвсем спокойно можете да носите почти всичко. Стилът ви изцяло си зависи от вас и предпочитанията, които имате. Съвсем смело можете да си позволите да експериментирате с кройките, цветовете и моделите – за такъв атрактивен и женствен стил ароматът, който би допълнил визията ви е този на Alvina Attraction.